Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Περουβιανή μούμια εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό

Οι Γάλλοι αρχαιολόγοι προετοιμάζουν προσεκτικά μια μούμια 1.000 ετών του Περού προκειμένου να εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό στα πλα...

Περουβιανή μούμια εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό

Οι Γάλλοι αρχαιολόγοι προετοιμάζουν προσεκτικά μια μούμια 1.000 ετών του Περού προκειμένου να εκτεθεί για πρώτη φορά στο κοινό στα πλαίσια μιας νέας έκθεσης.

Η μούμια, μια γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν περίπου 50 ετών όταν θάφτηκε στην αρχαία πόλη του Pachacamac, κοντά στη Λίμα, πρόκειται να εκτεθεί στο κοινό στο Musee de Confluences στη Λυών στο τέλος του μήνα.

Η μούμια θα αποτελέσει μέρος της έκθεσης που εξετάζει τις ανθρώπινες παραστάσεις του θανάτου σε διαφορετικές ηλικίες και πολιτισμούς από όλο τον κόσμο.

Περουβιανή μούμια εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό

Οι αρχαιολόγοι ήταν αρκετά προσεκτικοί για να διατηρηθεί η εύθραυστη - αν και πολύ καλά διατηρημένη - μούμια, διατηρώντας την στην ίδια εμβρυακή θέση, όπως ήταν όταν ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2012.

Περισσότερες από 80 μούμιες και σκελετοί βρέθηκαν στο Pachacamac, περίπου 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Περού, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και παιδιών που πιστεύεται ότι είχαν θυσιαστεί σε τελετουργία και είχαν τοποθετηθεί σε τάφο, ηλικίας 1.000 ετών.

Περουβιανή μούμια εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό

Πέρα από αυτά τα καταπληκτικά ευρήματα, επιπλέον 70 σκελετικά κατάλοιπα - παρόμοια με αυτή της περουβιανής μούμιας - βρέθηκαν διάσπαρτα γύρω από τα σώματα στον τάφο. Οι περισσότεροι ήταν σε ύπτια θέση και τυλιγμένοι – βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική κατάσταση διατήρησής τους.

Η περιοχή 600 εκταρίων, η οποία ανακαλύφθηκε από το Université Libre de Bruxelles, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα αρχαία οικισμού - στο ίδιο επίπεδο με το Machu Picchu και τις Nazca Lines.

Περουβιανή μούμια εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό

Οι κάτοικοι Ichma πιστεύεται ότι ζούσαν εκεί μεταξύ του 800 μ.Χ. και του 1450 μ.Χ. κατασκευάζοντας δεκαεπτά (17) πυραμίδες και λατρεύοντας τον θεό Pacha Kamaq.

Τα θρησκευτικά πιστεύω τους ενσωματώθηκαν αργότερα στην αυτοκρατορία των Ίνκας, όταν η μικρή κοινωνία κατακτήθηκε από την κυρίαρχη δύναμη κατά τη διάρκεια επέκτασής της στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια