Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκή έπαυλη βρέθηκε στη νότια Αγγλία

Μια ρωμαϊκή έπαυλη σε καλή κατάσταση ανακαλύφθηκε στο πάρκο Dorset Wildlife Trust, στο Nunnery Mead, κοντά στο Frampton.

Ρωμαϊκή έπαυλη βρέθηκε στη νότια Αγγλία

Μια ρωμαϊκή έπαυλη σε καλή κατάσταση ανακαλύφθηκε στο πάρκο Dorset Wildlife Trust, στο Nunnery Mead, κοντά στο Frampton.

Η ανασκαφή διεξήχθη από αρχαιολόγους του πανεπιστημίου του Bournemouth. Παρ'όλες τις αρχικές εκτιμήσεις ότι η περιοχή είχε καταστραφεί πλήρως στα μέσα του 19ου αιώνα, η ανασκαφική ομάδα ήταν ευτυχής που κατάφερε να βρει μια τόσο καλά διατηρημένη δομή στην περιοχή.

Ο Δρ Miles Russell, Λέκτορας στην Προϊστορική και Ρωμαϊκή Αρχαιολογία, του τμήματος Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth, δήλωσε: «Δεν χάθηκε η ευκαιρία να ερευνήσουμε, να καταγράψουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τη ρωμαϊκή έπαυλη στο Nunnery Mead του Frampton, δεδομένου ότι το κτήριο θεωρήθηκε ότι καταστράφηκε στα μέσα του 19ου αιώνα»

«Η συνεργασία με την Dorset Wildlife Trust, την Historic England και την ομάδα του BBC's Digging για τη Βρετανία ήταν μια μοναδική εμπειρία με καταπληκτικά αποτελέσματα: πολύ καλά διατηρημένη τοιχοποιία και περιοχές με διακόσμηση ψηφιδωτού. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Dorset Wildlife Trust, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το συναρπαστικό και εθνικά σημαντικό αρχαιολογικό χώρο».

Ρωμαϊκή έπαυλη βρέθηκε στη νότια Αγγλία

Ο Διευθυντής Land της DWT, Rob Brunt, δήλωσε: «Ήταν πραγματικά απίστευτο να δούμε το ψηφιδωτό και ήταν τεράστια η ανακούφιση όταν ανακαλύψαμε ότι τόσα πολλά ευρήματα ήταν ακόμα εκεί κάτω από τα πόδια μας. Μας άρεσε πραγματικά να συνεργαστούμε με τον Δρ. Miles και την ομάδα του και τους περιμένουμε να επισκεφτούν την περιοχή ανά πάσα στιγμή».

Το Nunnery Mead είναι επίσης τόπος μεσαιωνικού οικισμού και φέρει πλούσια πανίδα με άγρια ζώα. Πρώην υδάτινα λιβάδια αποτελούν την πλειοψηφία της περιοχής που βρίσκεται δίπλα στις όχθες του ποταμού Frome.


Δεν υπάρχουν σχόλια