Με ένα καρό τραπεζομάντιλο σαν... μπέρτα και το καλαθάκι με το πρόχειρο κολατσιό, σπεύδουν από σήμερα το απόγευμα οι Θεσσαλονικείς στο...
Με ένα καρό τραπεζομάντιλο σαν... μπέρτα και το καλαθάκι με το πρόχειρο κολατσιό, σπεύδουν από σήμερα το απόγευμα οι Θεσσαλονικείς στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival.
Κεντρικό του θέμα φέτος οι ήρωες, γι΄αυτό και οι επισκέπτες πρέπει να φορούν ένα καρό τραπεζομάντιλο σαν... μπέρτα για να μεταμορφωθούν έτσι σε ήρωες, όπως άλλωστε είναι στην καθημερινότητά τους.
Για τα επόμενα τρία απογεύματα στη Ρωμαϊκή Αγορά θα προβληθούν πέντε ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τρεις γνωστές ταινίες μεγάλου μήκους και θα δοθούν έξι συναυλίες, ενώ στην εναρκτήρια βραδιά σήμερα θα εμφανιστεί ο Ζακ Στεφάνου.
«Το φετινό φεστιβάλ είναι το πιο ηρωικό που έγινε ποτέ. Άλλωστε κι αυτό το καλοκαίρι είναι ηρωικό, όλοι λίγο-πολύ είμαστε ήρωες της καθημερινότητας. Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε δεδομένα και βλέπουμε πλέον τα πράγματα διαφορετικά. Φοράμε ένα τραπεζομάντιλο στους ώμους για να γίνουμε για λίγο ήρωες μέσα στην πόλη. Γιατί τελικά δεν είναι η μπέρτα που κάνει τον υπερ-ήρωα», λέει στο «Έθνος» ο Μιχάλης Σπανός, εκ μέρους της εταιρείας Parenthesis, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης μαζί με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.
Όσοι προσέρχονται σήμερα, αύριο και μεθαύριο το απόγευμα στη Ρωμαϊκή Αγορά, μπορούν να απολαύσουν τον αρχαιολογικό περίπατο, αλλά και μια επίσκεψη στο υπόγειο μουσείο και εκθετήριο. Οι περισσότεροι ωστόσο πιάνουν μια καλή θέση στο γρασίδι, ανοίγουν τα καλαθάκια τους και παίρνουν το κολατσιό που έχουν φέρει από το σπίτι τους. Παρότι οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να υπάρχει ένα μικρό μπαρ, διαπιστώνουν ότι δεν γίνεται κατανάλωση, γιατί όλοι έρχονται πολύ καλά οργανωμένοι και μάλιστα δεν διστάζουν να δοκιμάσουν από τα γειτονικά τάπερ.
Το φετινό πρόγραμμα φιλοξενεί τρεις ταινίες: την «Αμελί» του Ζαν-Πιέρ Ζενέ, το «Life Aquatic with Steve Zissou» του Γουές Αντερσον και το ανεξάρτητο φιλμ ιρακινής, σουηδικής και φινλανδικής παραγωγής «Bekas» παραγωγής 2012, σε σενάριο και σκηνοθεσία του κουρδικής καταγωγής Καρζάν Καντέρ, η υπόθεση της οποίας αφορά την οδύσσεια δύο αγοριών που ξεκίνησαν για την Αμερική με τον γάιδαρό τους(?) Μάικλ Τζάκσον.
Μουσικά συγκροτήματα από τη βόρεια Ελλάδα θα δίνουν από νωρίς συναυλίες και οι βραδιές θα ολοκληρώνονται γύρω στα μεσάνυχτα.
«Σκοπός μας είναι να αποκαλύψουμε τη ''μυστική ζωή'' των αρχαιολογικών χώρων. Η Ρωμαϊκή Αγορά προσφέρεται γι' αυτή την αποκάλυψη γιατί συμπυκνώνει ιστορία αιώνων για την πόλη», ανέφερε ο κ. Σπανός, προσθέτοντας ότι η γενική είσοδος για κάθε μέρα είναι 3€.
Πηγή: Έθνος
Δεν υπάρχουν σχόλια