Την Κυριακή 25 Μαρτίου, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη...
Την Κυριακή 25 Μαρτίου, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο και στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια».
Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και άλλες παράλληλες δράσεις στο ισόγειο του Μουσείου όπως την παρουσίαση πινάκων ζωγραφικής με θέμα τους Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία, της συλλογής Μιχάλη & Δήμητρας Βαρκαράκη και την παρουσίαση ζωγραφικής και καλλιγραφίας από Κινέζους καλλιτέχνες του Μουσείου της Σαγκάης.
Την ημέρα αυτή το εστιατόριο του Μουσείου στο δεύτερο όροφο θα σερβίρει «ελληνικό παραδοσιακό πιάτο».
«Οι Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία»
Παρουσίαση πινάκων ζωγραφικής της συλλογής Μιχάλη & Δήμητρας Βαρβαράκη, έως 7 Απριλίου 2018
Εως και το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε οθόνη στο ισόγειο του Μουσείου μια ειδική προβολή με πίνακες ζωγραφικής με θέμα τους Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία, της συλλογής του Μιχάλη και της Δήμητρας Βαρκαράκη.
Στον ίδιο χώρο θα έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την εξαιρετική ελαιογραφία «Άποψη της Αθήνας από τον Ιλισσό» του ζωγράφου J.J. Frey (1813-1865). Για την είσοδο των επισκεπτών στο χώρο δεν απαιτείται εισιτήριο.
Λεπτομέρεια εικονογραφημένου χάρτινου κύλινδρου από το Μουσείο Σαγκάης |
Παρουσίαση ζωγραφικής και καλλιγραφίας από το Μουσείο της Σαγκάης έως 25 Μαρτίου
Στο πλαίσιο της εκθεσιακής δράσης του Μουσείου της Ακρόπολης «Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης», από την Πέμπτη 22 Μαρτίου έως και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, τις ώρες 10 π.μ. έως 12 το μεσημέρι και 1 μ.μ. έως 3 μ.μ., οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο Κινέζους καλλιτέχνες από το Μουσείο της Σαγκάης, οι οποίοι θα ζωγραφίζουν έργα με την παραδοσιακή κινεζική τεχνική και θα γράφουν με την περίφημη κινεζική καλλιγραφία.
Λεπτομέρεια από χάλκινη τελετουργική λεκάνη που είχε κατασκευαστεί για την πριγκίπισσα Zi Zhong Jiang (770 - ύστερος 7ος αι. π.Χ.) |
Για την είσοδο των επισκεπτών στο χώρο δεν απαιτείται εισιτήριο.
Επιμελητές Μουσείου Σαγκάης:
Yan Xiaojun, assistant curator of painting and calligraphy, Shanghai Museum
Yuan Qiming, associate curator of the exhibition design department, Shanghai Museum
Zhou Xuwen, assistant of cultural exchange office, Shanghai Museum
Πηγή: iefimerida
Δεν υπάρχουν σχόλια