Βρέθηκαν έξι φλάουτα ηλικίας μεταξύ 7.000 και 9.000 ετών. [Credit: Brookhaven National Laboratory] Οι ερευνητές πιστεύουν οτι τα Jiahu gǔdí ...
Βρέθηκαν έξι φλάουτα ηλικίας μεταξύ 7.000 και 9.000 ετών. [Credit: Brookhaven National Laboratory] |
Οι ερευνητές πιστεύουν οτι τα Jiahu gǔdí - σημαίνει «φλάουτο οστών» - που ανακαλύφθηκαν στην πρώιμη νεολιθική τοποθεσία Ζιαχού στην επαρχία Χενάν της Κίνας το 1999 είναι τα παλαιότερα γνωστά μουσικά όργανα από την Κίνα.
Τα φλάουτα με επτά τρύπες είναι κατασκευασμένα από το κοίλο οστό του φτερού ενός μεγάλου πουλιού και χρονολογούνται γύρω από το 7000 π.Χ, αναφέρει το iflscience.
Από την 5η χιλιετηρίδα, η μουσική κατείχε πολύ σημαντικό ρόλο στην αρχαία Κίνα. Αποτελούσε μέρος του φιλοσοφικού τους συστήματος και χρησίμευε στην καλή διοίκηση του κράτους, γι′ αυτό και η σύνθεσή της αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο του αυτοκράτορα.
Σημαντική επίσης θέση είχε η μουσική και στο κινέζικο θέατρο, όπου μαζί με το λόγο και την παντομίμα αποτελούσε όπως και στην αρχαία ελληνική τραγωδία, ένα αδιαίρετο σύνολο. Οι μουσικές τους θεωρίες ήταν περισσότερο μυστικιστικές παρά μουσικές.
Πηγή: The Huffington Post, iflscience
Δεν υπάρχουν σχόλια