Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικό λαβράκι για την Ιταλική Αστυνομία

Η Ιταλική αστυνομία ανέφερε ότι πέντε άτομα προσήχθησαν στον εισαγγελέα μετά την ανεύρεση και περισυλλογή 18.000 αρχαίων αντικειμένων που...




Η Ιταλική αστυνομία ανέφερε ότι πέντε άτομα προσήχθησαν στον εισαγγελέα μετά την ανεύρεση και περισυλλογή 18.000 αρχαίων αντικειμένων που αποτέλεσαν προϊόντα παράνομων ανασκαφών από αρχαιολογικούς χώρους γύρω από την Ρώμη.



Η αστυνομία σφράγισε επίσης τρεις παράνομες ανασκαφές που παρέμεναν άγνωστες στους αρχαιολόγους: μια νεκρόπολη που χρονολογείται από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, μια Ρωμαϊκή έπαυλη και ένα ιερό που χρησιμοποιούταν από τους Aequi, γειτονικό πολεμοχαρές φύλο των Λατίνων που ζούσαν στην περιοχή ΒΑ της Ρώμης κατά τον 4ο και 5ο αιώνα π.Χ.


Στα αντικείμενα που περισυλλέχτηκαν περιλαμβάνονται αρχαία έργα, Ρωμαϊκοί σαρκοφάγοι και ενεπίγραφες στήλες. 


Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα μετά την ανακάλυψη μιας παράνομης αρχαιολογικής ανασκαφής κοντά στην Via Tiburtina, έναν αρχαίο ρωμαϊκό δρόμο, όπου οι αξιωματικοί ανακάλυψαν μια ξεθαμμένη μαρμάρινη σαρκοφάγο.


Οι αξιωματικοί βρήκαν τα αρχαία αντικείμενα μετά από έρευνες στα σπίτια αρκετών υπόπτων, όπου μεταξύ των άλλων βρέθηκαν και σημειώσεις που είχαν κρατηθεί από το αρχαιολογικό κυνήγι στην περιοχή στην κοιλάδα του ποταμού Aniene, όπου και εντοπίστηκαν οι παράνομες ανασκαφές.




Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια