Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διεθνές Συνέδριο "100 χρόνια έρευνας στην προϊστορική Μακεδονία"

Το 2012 αποτελεί μια επετειακή χρονιά για την πόλη της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα για τη βόρεια Ελλάδα, καθώς συμπληρώνεται μία εκατοντα...



Το 2012 αποτελεί μια επετειακή χρονιά για την πόλη της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα για τη βόρεια Ελλάδα, καθώς συμπληρώνεται μία εκατονταετία από την ενσωμάτωσή της στο Ελληνικό Κράτος. Αυτά τα 100 χρόνια η αρχαιολογική έρευνα πέρασε από πολλά στάδια και κλήθηκε να προσαρμοσθεί στις μεταβαλλόμενες ιστορικές συνθήκες, να σταθεί κριτικά απέναντί τους ή να τις υπηρετήσει. 



Στα 100 χρόνια που πέρασαν έγιναν πολλά, μέσα από τη δράση εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών, αλλά υπάρχουν και πολλά που απομένουν να γίνουν και μπορούν να αποτελέσουν τους στόχους των επόμενων δεκαετιών. Δίνεται ,έτσι, η αφορμή να γίνει ένας απολογισμός των όσων έχει επιτύχει η προϊστορική αρχαιολογική έρευνα μέχρι σήμερα, να γίνει μία κριτική προσέγγιση των θεωρητικών και μεθοδολογικών της προσανατολισμών και να αναδειχθούν οι προοπτικές για το μέλλον.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης κρίνοντας ως ιδιαίτερα σημαντική τη σφαιρική και ουσιαστική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας αλλά και την έναρξη ενός διαλόγου, που δεν αφορά μόνο τους επιστήμονες, αλλά το σύνολο της κοινωνίας και σχετίζεται με τις κοινωνικές συνδέσεις της αρχαιολογίας, διοργανώνει το Συνέδριο για τα Εκατό Χρόνια Έρευνας της Προϊστορικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο χρόνος διεξαγωγής διεξαγωγής του συνεδρίου είναι 22-24 Νοεμβρίου 2012, περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να δείτε εδώ.



Πηγή: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια