Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επισκέψιμος ο ρωμαϊκός δρόμος της Σμύρνης

Αρχαία ρωμαϊκή οδός, διπλής κατεύθυνσης και μήκους 60 μέτρων, που ανακαλύφθηκε στο βόρειο τμήμα της αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης στη Του...


Αρχαία ρωμαϊκή οδός, διπλής κατεύθυνσης και μήκους 60 μέτρων, που ανακαλύφθηκε στο βόρειο τμήμα της αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης στη Τουρκία, άνοιξε σήμερα για τους επισκέπτες. 

Οι τουρίστες που επισκέπτονται την αρχαία πόλη της Σμύρνης θα εισέρχονται στον αρχαιολογικό μέσω αυτού του δρόμου.

Οι ανασκαφές στην περιοχή διεξάγονται υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Akın Ersoy και της αρχαιολογικής του ομάδας. Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν επίσης και μια κλίμακα πολλαπλών επιπέδων στον αρχαίο ρωμαϊκό δρόμο.

«Η συνέχεια αυτής της σκάλας οδηγεί σε μια περιοχή που καλύπτεται με ψηφιδωτά. Αυτή η αρχαία οδός έχει μήκος 80 μέτρα, αλλά έφτανε μέχρι τη θάλασσα. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό δρόμο στην αρχαία Αγορά και χρησιμοποιούταν για τη διέλευση των εμπορευμάτων. Όπως και στην Έφεσο, ο δρόμος διαθέτει ένα πολύ καλό σύστημα αποχέτευσης για την διαχείριση των υδάτων», δήλωσε ο Ersoy.


Ο πρώτος αρχαίος δρόμος στη Σμύρνη αποκαλύφθηκε σε μια ιστορική αγορά που έμεινε γνωστός ως ο «Δρόμος του Μεταξιού». Ο δεύτερος αρχαίος δρόμος βρέθηκε στην αρχαία Αγορά της Σμύρνης. Υπάρχουν επίσης τέσσερα καταστήματα που βρέθηκαν σε αυτόν τον αρχαίο ρωμαϊκό δρόμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια