Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Αμφίπολη ανεβάζει τιμές σε δημοπρασία

Έξι πήλινα ειδώλια του θεού Άττιδος πωλήθηκαν προς 8.750 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's ο οποίος τα  έβγαλε στο «σφυρί»...

Η Αμφίπολη ανεβάζει τιμές σε δημοπρασία

Έξι πήλινα ειδώλια του θεού Άττιδος πωλήθηκαν προς 8.750 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's ο οποίος τα  έβγαλε στο «σφυρί» δηλώνοντας ως σημείο προέλευσης την Αμφίπολη.

Η γνησιότητα του σημείου προέλευσης «δεν τεκμαίρεται από πουθενά» ανέφερε ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, με την ευκαιρία επαναπατρισμού της παρανόμως εξαχθείσας κεφαλής του Ερμή, η οποία επρόκειτο να δημοπρατηθεί από τον οίκο Bohnams.

Το γεγονός, ότι τα πήλινα ειδώλια -  τα οποία χρονολογούνται στον 2ο αι. π.Χ. - πωλήθηκαν 8.750 δολάρια ενώ επτά σχεδόν ίδιου μεγέθους ειδώλια που χρονολογούνταν στον 3ο αι. π.Χ., χωρίς ακριβή προέλευση, άλλαξαν χέρια πριν από πέντε χρόνια μέσω του οίκου δημοπρασιών Christie's μόλις προς 4.750 δολάρια, αποδεικνύει πως η Αμφίπολη και μόνο στο άκουσμά της εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον, διατηρώντας τον παγκόσμιο χαρακτήρα της.

Η Αμφίπολη ανεβάζει τιμές σε δημοπρασία


Στο μεταξύ, στον λόφο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, σε εξέλιξη βρίσκονται μελέτες συντήρησης και υποστύλωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων για την προστασία του μνημείου, οι οποίες θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί πριν από τον επόμενο χειμώνα, ώστε να μην κινδυνεύσει το μνημείο από τις καιρικές συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια