Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διεθνής διημερίδα νομισματικής «Μάντω Οικονομίδου»

Τον Ιανουάριο του 2015 έφυγε από τη ζωή η Επίτιμη Διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου, Μάντω Οικονομίδου. Τιμώντας την, το Επιγραφικ...

Διεθνής διημερίδα νομισματικής «Μάντω Οικονομίδου»

Τον Ιανουάριο του 2015 έφυγε από τη ζωή η Επίτιμη Διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου, Μάντω Οικονομίδου. Τιμώντας την, το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο, σε συνεργασία με τους Φίλους του Νομισματικού Μουσείου, διοργανώνει διεθνή διημερίδα Νομισματικής στις 20 και 21 Απριλίου 2016, αφιερωμένη στη μνήμη της, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας. 

Στόχος της Διημερίδας είναι να τιμηθεί η εξαίρετη και χαρισματική προσωπικότητα της αείμνηστης Μάντως, το πολυσχιδές έργο της και η μεγάλη προσφορά της στη Νομισματική επιστήμη και την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Στη διημερίδα θα συμμετέχουν έγκριτοι νομισματολόγοι από όλο τον κόσμο.

Η εναρκτήρια εσπερίδα θα γίνει την Τετάρτη 20 Απριλίου στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου και θα πλαισιωθεί από μουσική εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί πρωτότυπη σύνθεση του διεθνούς φήμης μουσικού Φοίβου Βαλαχή σε στίχους της ποιήτριας Κατερίνας Ιωαννίδου και ερμηνεία της Καλλιόπης Βέττα, εμπνευσμένη από την αξέχαστη Μάντω Οικονομίδου. Παράλληλα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της, έργο της γλύπτριας Αφροδίτης Λίτη, καθηγήτριας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Οι εργασίες του συμποσίου θα συνεχιστούν την Πέμπτη 21 Απριλίου, στην αίθουσα διαλέξεων της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, της οποίας η Μάντω ήταν επί σειρά ετών μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Το πλήρες πρόγραμμα της διημερίδας.

Περισσότερα για την κ. Μάντω Οικομομίδου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια