Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Mικρές αρχαιολογικές ιστορίες...

Ενδιαφέρουσες μικρές ιστορίες, συνεχίζει να παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων...

Mικρές αρχαιολογικές ιστορίες...

Ενδιαφέρουσες μικρές ιστορίες, συνεχίζει να παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων στο facebook. 

Ιστορίες που αφορούν εκθέματα του Αρχαιολογικού ή του Βυζαντινού Μουσείου και που αποτελούν έναν τρόπο σύνδεσης και αλληλεπίδρασης της Εφορείας Αρχαιοτήτων με το κοινό, όλη αυτή την περίοδο που τα μουσεία είναι κλειστά.

Ένα χρυσό κόσμημα και φυλαχτό σε σχήμα παπαρούνας από το Πωγώνι που ανήκε σε ένα νεαρό κορίτσι που πέθανε, ένα αυτοκρατορικό σταθμίο (για τη ζύγιση χρυσών νομισμάτων και πολύτιμων μετάλλων) από την Καστρίτσα, μια λεκανίδα (σκεύος) από το Βοτονόσι, ένα πήλινο λυχνάρι της ρωμαϊκής εποχής από τον Ρωμανό, περίτεχνα αργυρά σκεύη γλυκού, μια φορητή εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα από την ομώνυμη μονή στο Νησί, σκόνη κόκκινης ώχρας από το σπήλαιο της Καστρίτσας… Κάθε έκθεμα και μια ιστορία, γραμμένη από διαφορετικό, κάθε φορά, αρχαιολόγο της Εφορείας.

Τελευταίο έκθεμα, ένα χρηστήριο μολύβδινο έλασμα από την αρχαία Δωδώνη. Όπως γράφει η αρχαιολόγος Ελένη Σκαλιστή, ένας προσκυνητής, ο Έπευκτος από την Ήλιδα, ταξίδεψε στη Δωδώνη για να ρωτήσει τον Δία και τη συμβία του σχετικά με την υγεία του.

Διαβάστε τις ιστορίες εδώ.


Πηγή: Τύποςi

Δεν υπάρχουν σχόλια