Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του θεάτρου της αρχαίας Λαοδικείας

Γενική άποψη του θεάτρου της αρχαίας Λαοδίκειας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου στην Λαοδίκεια, που βρίσκεται στ...

Γενική άποψη του θεάτρου της αρχαίας Λαοδίκειας
Γενική άποψη του θεάτρου της αρχαίας Λαοδίκειας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου στην Λαοδίκεια, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Μικρά Ασία.

Μια ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον καθηγητή Celal Simsek από το Πανεπιστήμιο Pamukkale, εργάζεται συνεχώς στη αρχαία Λαοδίκεια από το 2003.

Ο Simsek και η ομάδα του ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της πόλης. Σε συνέντευξη Τύπου ο Simsek δήλωσε ότι το αρχαίο θέατρο, χωρητικότητας 15.000 ατόμων, έχει ξαναζωντανέψει.


Επισημαίνοντας ότι η ομάδα εφάρμοσε τεχνικές αποκατάστασης διεθνών κριτηρίων, είπε:  «Αυτό είναι το πιο εκτεταμένο έργο του οποίου η αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Επισημαίνοντας ότι η ομάδα εφάρμοσε τεχνικές αποκατάστασης διεθνών κριτηρίων, είπε:  «Αυτό είναι το πιο εκτεταμένο έργο του οποίου η αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Simsek πρόσθεσε ότι 10 ακαδημαϊκοί, ένας ειδικός αρχιτέκτονας, 12 αρχαιολόγοι, 4 συντηρητές και 20 εργαζόμενοι συμμετείχαν στο έργο, καταφέρνοντας να το ολοκληρώσουν σε μόλις 15 χρόνια χάρη στη συμβολή του δήμου και άλλων δημόσιων φορέων.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια