Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τύμβος της ελληνιστικής περιόδου αποκαλύπτεται στο Κουσάντασι

Ο τύμβος που αποκαλύπτεται στo Κουσάντασι του Αϊδινίου, πιστεύεται ότι χτίστηκε για έναν ανώτερο αξιωματούχο πριν από 2.350 χρόνια. Ένα τμήμ...

Τύμβος της ελληνιστικής περιόδου αποκαλύπτεται στο Κουσάντασι

Ο τύμβος που αποκαλύπτεται στo Κουσάντασι του Αϊδινίου, πιστεύεται ότι χτίστηκε για έναν ανώτερο αξιωματούχο πριν από 2.350 χρόνια.

Ένα τμήμα του τύμβου είχε ανασκαφεί μεταξύ των ετών 1974 και 1978, αλλά δεν είχε αποκαλυφθεί ολόκληρος.

Ο Δρ. Aydın Erön δήλωσε ότι εντόπισαν τον τύμβο, του οποίου η ύπαρξη ήταν γνωστή από τη δεκαετία του 1950 αλλά καλύφθηκε με την πάροδο του χρόνου, και ότι οι εργασίες για την αποκάλυψή του έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δηλώνοντας ότι ο Tύμβος Kustur, όπως τον έχουν ονομάσει, είναι ένα από τα μαυσωλεία που πιστεύεται ότι χτίστηκαν στην ελληνιστική περίοδο, ο Δρ. Aydın Erön συμπλήρωσε σχετικά: «Ο τύμβος στην εν λόγω περιοχή ήταν μια δομή που δεν έχει μελετηθεί για πολύ καιρό. Επομένως, είναι σημαντικό για εμάς να μπορέσουμε να καθαρίσουμε και να ερευνήσουμε ξανά αυτή την κατασκευή. Γιατί τέτοιους τάφους δεν συναντάμε πολύ συχνά από το 350 έως το 300 π.Χ.».


Τύμβος της ελληνιστικής περιόδου αποκαλύπτεται στο Κουσάντασι

«Ήδη μπορούμε να πούμε ότι η τοιχοποιία είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Η Επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού και το Πανεπιστήμιο Adnan Menderes μας στήριξαν στις εργασίες κατά το 2022. Με αυτή την ευκαιρία, είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε τον χώρο γύρω από τον τύμβο. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα πολύτιμο αρχαιολογικό μνημείο από τουριστικής πλευράς. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια ταφικά μνημεία που να σχετίζονται με την ελληνιστική περίοδο. Εάν ένα τέτοιο μνημείο ανακαλυφθεί και εκτεθεί στο Κουσάντασι, η περιοχή θα έχει περισσότερους επισκέπτες».

Ο εν λόγω τύμβος παραμένει σχεδόν άθικτος, σε κυκλικό χώρο διαμέτρου 23 μέτρων. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένα τόσο συμπαγές ταφικό μνημείο στην περιοχή της σημερινής Δυτικής Ανατολίας.

Ο επαρχιακός διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της περιοχής δηλώνει ότι προσπαθούν να ξεκινήσουν τις ανασκαφές στην περιοχή.


Πηγή: Arkeofili

Δεν υπάρχουν σχόλια