Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χρυσό περικάρπιο από το Mουσείο Κανελλοπούλου

Χρονολογείται στον 11ο αιώνα. Αποτελείται από δύο ημικυλινδρικά ελάσματα, που ενώνονται μεταξύ τους με καβίλιες. Κάθε έλασμα φέρει έκκρουστη...

Χρυσό περικάρπιο από το Mουσείο Κανελλοπούλου

Χρονολογείται στον 11ο αιώνα.

Αποτελείται από δύο ημικυλινδρικά ελάσματα, που ενώνονται μεταξύ τους με καβίλιες. Κάθε έλασμα φέρει έκκρουστη διακόσμηση (repoussé) με μοτίβα πτηνών, λεόντων και φανταστικών πλασμάτων, και φυτικό πλαίσιο που διακοσμείται με την τεχνική του νιέλλου. 

Πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα βυζαντινής χρυσοχοΐας. Σχεδόν όμοιο αργυρό περικάρπιο, πιθανώς προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στη Συλλογή του Dumbarton Oaks στην Ουάσιγκτον. Οι τεχνικές της βυζαντινής χρυσοχοΐας αποτελούν αντικείμενο μελέτης που πραγματοποιείται την περίοδο αυτό στο Μουσείο Κανελλοπούλου. 

Επισκεφτείτε το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου στην Πλάκα, και δείτε τις συλλογές αρχαίας και βυζαντινής/μεταβυζαντινής τέχνης. Τμήμα του μουσείου στεγάζεται σε νεοκλασικό κτήριο του 19ου αιώνα (Οικία Μιχαλέα), ενώ στο υπόγειο του μουσείου διατηρούνται κατάλοιπα της μεσαιωνικής οχύρωσης των Αθηνών (Ριζόκαστρο, 13ος αιώνας).


Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης 09.00-16.00

Κανονικό εισιτήριο 3 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο 2 ευρώ

Πληροφορίες: 210 3319300

https://www.camu.gr


Πηγή: ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια