Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η αρχαιολογία της πειρατείας στην αρχαιότητα

Διεθνές υβριδικό συνέδριο με θέμα «Η αρχαιολογία της πειρατείας στην αρχαιότητα» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευ...

Η αρχαιολογία της πειρατείας στην αρχαιότητα


Διεθνές υβριδικό συνέδριο με θέμα «Η αρχαιολογία της πειρατείας στην αρχαιότητα» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πειρατεία αποτελεί ένα πολυσύνθετο και εξαιρετικά δυναμικό φαινόμενο, με επίδραση σε πολλούς τομείς ενός πολιτισμού, όπως η πολιτική, η κοινωνική και η οικιστική οργάνωση, η οικονομία, η δημογραφία, η τέχνη, η πολεμική και η ναυτική τεχνολογία. Ως εκ τούτου, προκαλεί έκπληξη η διαπίστωση ότι σπανίζουν οι απόπειρες αρχαιολογικής διερεύνησης του φαινομένου. Την κατάσταση αυτή επιχειρεί να ανατρέψει το συνέδριο μέσω της ανάπτυξης ερευνητικού διαλόγου μεταξύ μελετητών διαφορετικών χρονικών περιόδων και περιοχών εστιάζοντας στο φαινόμενο της πειρατείας και την αρχαιολογική διερεύνησή του.

Το συνέδριο επικεντρώνεται στην πειρατική δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», στο Κεντρικό Κτίριο (Προπύλαια) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).


Σύνδεσμοι διαδικτυακής παρακολούθησης

Διαδικτυακή μετάδοση μέσω Webex

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 – πρωινές συνεδρίες: https://bit.ly/45Oothz

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 – απογευματινές συνεδρίες: https://bit.ly/3EW1d5z

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023 – πρωινές συνεδρίες: https://bit.ly/45GnArf


Πρόγραμμα, περιλήψεις και άλλες πληροφορίες: https://bit.ly/3RnO3pm 


Πηγή: APPirA - Archaeological Research Project

Δεν υπάρχουν σχόλια