Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μούμιες βρέθηκαν στο Περού κατά τη διάρκεια εργασιών αγωγού αερίου

Μούμιες ανακαλύφθηκαν στο Περού από εργαζόμενους στην υπηρεσία φυσικού αερίου. Εκτός από τις 8 μούμιες, ο τάφος που ήρθε στο φως περιείχε πί...

Μούμιες βρέθηκαν στο Περού κατά τη διάρκεια εργασιών αγωγού αερίου

Μούμιες ανακαλύφθηκαν στο Περού από εργαζόμενους στην υπηρεσία φυσικού αερίου.

Εκτός από τις 8 μούμιες, ο τάφος που ήρθε στο φως περιείχε πίπες οπίου, χαρτιά, κινεζικά τραπουλόχαρτα και παπούτσια. 

Οι αρχαιολόγοι λένε ότι περισσότερα από 1.900 ιστορικά ευρήματα έχουν βρεθεί στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων κεραμικών, υφασμάτων και βέβαια και μούμιες. 


Η πόλη έχει επίσης περισσότερους από 400 μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν εμφανιστεί διάσπαρτοι στο αστικό τοπίο. Γνωστά ως "huacas" στη γλώσσα των ιθαγενών Κέτσουα, αυτές οι πλίθινες κατασκευές βρίσκονται στην κορυφή λόφων που θεωρούνται ιεροί τόποι.

Ο αριθμός των λειψάνων δεν προκαλεί έκπληξη. Η περιοχή που είναι τώρα η Λίμα καταλαμβάνεται για περισσότερα από 10.000 χρόνια από πολιτισμούς που προυπήρχαν των Ίνκας, ακολούθησε η Αυτοκρατορία των Ίνκας και μετά η αποικιακή κουλτούρα που έφεραν οι Ισπανοί κατακτητές το 1535.

Ο Jesus Bahamonde, αρχαιολόγος της Calidda, της εταιρείας που διανέμει φυσικό αέριο στην πόλη των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έδειχνε τις ανδρικές μούμιες, τυλιγμένες με βαμβακερό ύφασμα και δεμένες με σχοινιά πλεγμένα από λινά. Οι μούμιες βρίσκονταν σε βάθος 30 εκατοστών κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.


Μούμιες βρέθηκαν στο Περού κατά τη διάρκεια εργασιών αγωγού αερίου


Ο αρχαιολόγος Roberto Quispe, ο οποίος εργάστηκε στην ανασκαφή, είπε ότι οι μούμιες πιθανότατα ανήκουν σε δύο ενήλικες και έξι ανήλικους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ανήκουν στον πολιτισμό της Ίχμα, έναν πολιτισμό που έζησε σε αυτά τα μέρη γύρω στο 1100 μ.Χ, πριν από τους Ίνκας. 

«Ανακτούμε αυτά τα κομμάτια της χαμένης ιστορίας της Λίμα που είναι κρυμμένα κάτω από τους δρόμους», δήλωσε την Παρασκευή ο Jesus Bahamonde. «Όταν οι Ισπανοί έφτασαν τον 16ο αιώνα βρήκαν έναν ολόκληρο πληθυσμό να ζει στις τρεις κοιλάδες που σήμερα καταλαμβάνουν τη Λίμα… αυτό που έχουμε είναι ένα είδος ιστορικής συνέχειας», συμπλήρωσε ο Bahamonde.


Πηγή: LiFO, KSTP

Δεν υπάρχουν σχόλια