Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το περίφημο καπέλο του Ναπολέοντα βγαίνει στο σφυρί

Ένα από τα καπέλα που φορούσε ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ως ηγέτης της Γαλλικής Αυτοκρατορίας βγαίνει στο σφυρ...

Το περίφημο καπέλο του Ναπολέοντα βγαίνει στο σφυρί

Ένα από τα καπέλα που φορούσε ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ως ηγέτης της Γαλλικής Αυτοκρατορίας βγαίνει στο σφυρί και αναμένεται να πωληθεί έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.

Θα βγει σε δημοπρασία στο Παρίσι κοντά στα τέλη Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 500.000 ευρώ.

Το μαύρο καπέλο από τσόχα κάστορα είναι σε παραδοσιακό δίκοχο σχήμα. Αυτό το στυλ θα γινόταν το σήμα κατατεθέν του αυτοκράτορα και θα βοηθούσε στη διαμόρφωση της εικόνας του Ναπολέοντα στα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατό του.

Το φορούσε στο στυλ “en bataille”, που σημαίνει ότι τα άκρα είναι παράλληλα με τους ώμους σε αντίθεση με τους περισσότερους αξιωματικούς του που φορούσαν τα καπέλα τους “en colonne”, δηλαδή με τα άκρα κάθετα στους ώμους.

Το δίκοχο καπέλο, μαζί με το πανωφόρι, έχουν σφυρηλατήσει τον μύθο και την εικόνα του πρώην στρατιώτη-αυτοκράτορα.

Το συγκεκριμένο καπέλο που θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Δημοπρασιών Osenat είναι διακοσμημένο με μια ροζέτα, ένα κόμπο από κορδέλες ή σύμβολα ωοειδούς σχήματος με διακριτικά χρώματα που συνήθως φοριέται σε καπέλο ή σκούφο. Τοποθετήθηκε στο καπέλο από τον ίδιο τον Ναπολέοντα πριν από 200 χρόνια, το 1815, καθώς διέσχιζε τη Μεσόγειο από την εξορία του στην Έλβα προς την Αντίπ.

Μαζί με το καπέλο, θα δημοπρατηθεί και ένα νυχτικό πουκάμισο που φορούσε ο αυτοκράτορας κατά την τελευταία του εξορία στο νησί της Αγίας Ελένης.


Πηγή: The Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια