Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Rome Reborn 4.0: Νέα έκδοση του τρισδιάστατου ψηφιακού μοντέλου της αρχαίας Ρώμης

[Credit : FLYOVERZONE] Το Rome Reborn 4.0, ένα ψηφιακό μοντέλο της αρχαίας Ρώμης μόλις κυκλοφόρησε από τον αρχαιολόγο, Δρ. Bernard Frischer....

Rome Reborn 4.0: Νέα έκδοση του τρισδιάστατου ψηφιακού μοντέλου της αρχαίας Ρώμης
[Credit : FLYOVERZONE]

Το Rome Reborn 4.0, ένα ψηφιακό μοντέλο της αρχαίας Ρώμης μόλις κυκλοφόρησε από τον αρχαιολόγο, Δρ. Bernard Frischer.

Δημοσιεύτηκε από την Flyover Zone, το τρισδιάστατο μοντέλο που είναι μια ανακατασκευή ολόκληρης της πόλης της αρχαίας Ρώμης για ακαδημαϊκή μελέτη αλλά και για εικονικό τουρισμό. Το Rome Reborn παρέχει μια οπτική γωνία του πλήρους ψηφιακού μοντέλου, επιτρέποντας στους χρήστες να κινούνται πάνω από τα ιστορικά ορόσημα ακούγοντας αφηγήσεις ειδικών για 43 μνημεία, ναούς, κατασκευές και τοποθεσίες.

Ο Δρ Frischer δήλωσε σχετικά: «Το Rome Reborn 4.0 είναι το αποκορύφωμα είκοσι επτά και πλέον χρόνων διεθνούς συνεργασίας στη χρήση ψηφιακών εργαλείων για την έρευνα της πολιτιστικής ιστορίας και τη ζωντανή της».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, η εικονική περιήγηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δασκάλους στο Yorescape, μια εφαρμογή για κινητά και διαδίκτυπο που οδηγεί τους μαθητές τους σε εικονικές εκδρομές, ή από ταξιδιώτες για να εξερευνήσουν τα μνημεία της αρχαίας πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.


Rome Reborn 4.0: Νέα έκδοση του τρισδιάστατου ψηφιακού μοντέλου της αρχαίας Ρώμης
[Credit : FLYOVERZONE]

Το Rome Reborn 4.0 αντιπροσωπεύει την πιο πρόσφατη έκδοση ενός αστικού μοντέλου που κατασκεύασε ο Δρ Frischer από το 1996. Το Rome Reborn ήταν ένα έργο παγκόσμιας συνεργασίας από την έναρξή του, ενώνοντας ειδικούς στη ρωμαϊκή αρχαιολογία, στα γραφικά υπολογιστών και στον σχεδιασμό εικονικής πραγματικότητας. Οι προηγούμενες εκδόσεις του έργου περιλαμβάνουν τις 1.0 (2007), 2.0 (2008) και 3.0 (2018). Οι προβολές των βίντεο αυτών των προηγούμενων εκδόσεων έχουν προβληθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Παρόμοια με τις προηγούμενες εκδόσεις του, το Rome Reborn 4.0 απεικονίζει την πόλη όπως θα μπορούσε να εμφανιζόταν στο ζενίθ της το έτος 320 μ.Χ., λίγο πριν τη μετεγκατάσταση της πρωτεύουσας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το Flyover Zone: «Αυτή η ανακατασκευή του αστικού τοπίου της αρχαίας Ρώμης τηρεί την επιστημονική ακρίβεια που βασίζεται στα διαθέσιμα αλλά αποσπασματικά ιστορικά στοιχεία. Καθώς προκύπτουν νέα ευρήματα και ερμηνείες αυτών των στοιχείων, η ομάδα Flyover Zone ενημερώνει συνεχώς το Rome Reborn για να διασφαλίσει ότι παραμένει μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη απεικόνιση της πόλης».

Ξεκινήστε κι εσείς την περιήγησή σας στην αρχαία Ρώμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flyoverzone.com 


Πηγή: Heritage Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια