Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πεζόδρομος αιώνων αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια οδικών εργασιών στη Γερμανία

Αεροφωτογραφία της ανασκαφής στην οδό Würzburger. [Credit: Κρατικό Γραφείο Συντήρησης Μνημείων της Βαυαρίας] Σε μια μικρή πόλη στη νότια Γερ...

Αεροφωτογραφία της ανασκαφής στην οδό Würzburger. [Credit: Κρατικό Γραφείο Συντήρησης Μνημείων της Βαυαρίας]
Αεροφωτογραφία της ανασκαφής στην οδό Würzburger.
[Credit: Κρατικό Γραφείο Συντήρησης Μνημείων της Βαυαρίας]

Σε μια μικρή πόλη στη νότια Γερμανία, συνεργεία κατασκευών που εργάζονταν στην οδό Würzburger στο Burgfarrnbach ανακάλυψαν ένα ξεχασμένο κατάλοιπο κάτω από το σύγχρονο οδόστρωμα, όπως ανέφερε σε δελτίο τύπου το Κρατικό Γραφείο Προστασίας Μνημείων της Βαυαρίας.

Η ανακάλυψη, που έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών οδοποιίας τον Νοέμβριο του 2023, αποκάλυψε τα απομεινάρια ενός πεζόδρομου αιώνων που κάποτε χρησίμευε ως ζωτικής σημασίας εμπορικός δρόμος μεταξύ της Νυρεμβέργης και της Φρανκφούρτης. Καθώς οι εργάτες οδοποιίας αποκάλυψαν αυτόν τον πεζόδρομο, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν ξύλινες σανίδες, κουμπιά, πέταλα, ακόμη και ένα ασημένιο νόμισμα από την πρώιμη σύγχρονη περίοδο.

Η χρονολόγηση των σανίδων πεύκου που αποκαλύφθηκαν εντόπισε με ακρίβεια την ημερομηνία υλοτόμησής τους ως το έτος 1773, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω το ιστορικό χρονοδιάγραμμα του πεζόδρομου.


Πεζόδρομος αιώνων αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια οδικών εργασιών στη Γερμανία
[Credit: Κρατικό Γραφείο Συντήρησης Μνημείων της Βαυαρίας]

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας Μνημείων της Βαυαρίας, ο ξύλινος δρόμος αναφέρεται σε ιστορικά έγγραφα. Το κοινοτικό χρονικό του 1592 αναφέρει ότι ζητήθηκε από τους κατοίκους να συντηρήσουν και, αν χρειαζόταν, να επισκευάσουν τον δρόμο.

Ο ρόλος του Bohlenweg στη σύνδεση της Νυρεμβέργης και της Φρανκφούρτης κατά τη διάρκεια του 1700 ήταν καθοριστικός για την οικονομική και πολιτιστική ανταλλαγή της περιοχής. Αυτός ο δρόμος πιθανότατα μετέφερε άμαξα με άλογα φορτωμένα με αγαθά μαζί με καθημερινούς ταξιδιώτες.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο δρόμο συνέβη το 1790 όταν μια μεγαλειώδης πομπή παρέλασε μέσω του Burgfarrnbach. Στις 27 Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους, ευγενείς με άμαξες και άλογα παρουσίασαν το αυτοκρατορικό στέμμα και την Αγία Λόγχη - θησαυρούς των Γερμανών αυτοκρατόρων και βασιλιάδων. Αυτό το θέαμα, που παρακολούθησαν οι κάτοικοι του Fürth, σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του συγκεκριμένου δρόμου.


Πεζόδρομος αιώνων αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια οδικών εργασιών στη Γερμανία

Ο δρόμος με την ξύλινη σανίδα, έχοντας λειτουργήσει ως κρίσιμη διαδρομή και μάρτυρας ιστορικών γεγονότων, τελικά εξελίχθηκε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ακολουθώντας το παράδειγμα του Βερολίνου. Παρά τη μεταμόρφωσή του, ο πεζόδρομος ξεχάστηκε με τον καιρό μέχρι την πρόσφατη εκ νέου ανακάλυψή του.

Τώρα, μια αρχαιολογική ομάδα ανακτά τις αξιοσημείωτα διατηρημένες ξύλινες σανίδες και αντικείμενα που ήταν θαμμένα για αιώνες. Η σχολαστική διαδικασία της ανασκαφής, που τεκμηριώνεται από το Κρατικό Γραφείο της Βαυαρίας για τη Συντήρηση Μνημείων, στοχεύει στη διατήρηση ενός τμήματος του δρόμου για περαιτέρω έρευνα και δημόσια έκθεσή του.


Πηγή: Archaeology Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια