Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμήματος του Νότιου Πλατώματος Ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 διαδικτυακή ημερίδα στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξ...

Αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμήματος του Νότιου Πλατώματος Ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 διαδικτυακή ημερίδα στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμήματος του Νότιου Πλατώματος Ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου», ενταγμένου στο Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014 – 2020», με θέμα «Τα έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης  των αρχαιολογικών χώρων και ο σχεδιασμός πολιτιστικών διαδρομών ως μέσα διαχείρισης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς». Μέσα από την παρουσίαση των έργων πολιτισμού, τα οποία υλοποιούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα αναδειχθούν οι δυνατότητες που προσφέρουν για την αξιοποίηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο τρόπος με τον οποίο συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής.


Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την  εν λόγω  ημερίδα.

Ώρα έναρξης : 10:00 π.μ.


Διαδικτυακός σύνδεσμος ημερίδας : https://authgr.zoom.us/j/95698494896?pwd=SDZ1Yk9xd3E0UTQ0VzVXWkdlaGJ4QT09


Meeting ID: 956 9849 4896

Passcode: 021224


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10.00-10.15: Χαιρετισμός

Ζιώτα Χριστίνα, Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας


10.15-10.35: «Διαχείριση μνημείων και ανάπλαση πολιτιστικών τοπίων: στην ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΝ και την κοινότητα Τούμπας της Π.Ε. Κιλκίς, στην κοιλάδα του Αξιού, κατά τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους»

Στρατούλη Γεωργία, Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς


10.35-10.55: «Το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του Νότιου Πλατώματος και της Ακρόπολης  του αρχαιολογικού χώρου Πετρών Αμυνταίου, Π.Ε. Φλώρινας  από το 2011 ως το 2023. Μια προσπάθεια συνολικής διαχείρισης ενός αρχαιολογικού  χώρου»

Ναούμ Ελπινίκη, Δρ. Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας


10.55-11.15 «Το ζήτημα της κατανόησης αρχαιολογικών χώρων στη θεωρία και την πράξη. Ανακατασκευή/αναστήλωση/αναπαράσταση και μια αέναη αναζήτηση»

Κωτσόπουλος Σοφοκλής, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Α.Π.Θ. Ιστορίας Αρχιτεκτονικής και Αποκατάστασης Ιστορικών Κτιρίων & Συνόλων


11.15-11.35 «Οι πολιτιστικές διαδρομές ως εργαλείο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης: Πολιτιστική διαδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού: «Ο δρόμος προς τη Δύση: Από τον Όμηρο στον Θερβάντες» και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης νέος σταθμός στην Πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης Iter Vitis»

Αναστασία Γκαδόλου, Δρ. Αρχαιολόγος, Γενική Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης


11.35-12.00 Συζήτηση


Πηγή: Ράδιο Λέχοβο

Δεν υπάρχουν σχόλια