Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το τεύχος 141 της «Αρχαιολογίας» είναι online

«Αρχαιολογία και Τέχνες», το εξώφυλλο του τεύχους 141. Το τεύχος 141 (Απρίλιος 2023), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον δι...

«Αρχαιολογία και Τέχνες», το εξώφυλλο του τεύχους 141.
«Αρχαιολογία και Τέχνες», το εξώφυλλο του τεύχους 141.

Το τεύχος 141 (Απρίλιος 2023), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία «Αρχείο Τευχών» του ιστοτόπου (πατήστε εδώ).

Το τεύχος περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Αρχαία Αρχιτεκτονική, ελληνική και ρωμαϊκή, το οποίο έχει οργανώσει και επιμεληθεί η Επίκουρη Καθηγήτρια Ρωμαϊκής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια Μάνθα Ζαρμακούπη.

Το τεύχος 141 ανοίγει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ο Jean-Charles Moretti, διακεκριμένος ιστορικός της αρχιτεκτονικής, με πλούσια ερευνητική εμπειρία. Το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη Δήλο, όπου μετράει σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας.

Στην ενότητα «Ελλάδα εκτός Ελλάδος», ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, δρ Musa Kadıoğlu, γράφει για την «πόλη του Διονύσου», Τέω, μια από τις ιωνικές παραθαλάσσιες πόλεις-κράτη.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει άρθρα που υπογράφουν οι: Βασιλεία Μανιδάκη, Γιάννης Κουρτζέλλης, Ιουλία Καούρα, Chavdar Tzochev, Jeanne Capelle και Στέλλα Σκαλτσά.

Το τεύχος 141 ολοκληρώνεται με τον αρχαιολογικό-περιηγητικό οδηγό στη Ρωμαϊκή Αθήνα που υπογράφει η Μάνθα Ζαρμακούπη.


Πηγή: Αρχαιολογία και Τέχνες

Δεν υπάρχουν σχόλια