Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τουρκία: Επιμελητής μουσείου κατηγορείται για λαθρεμπόριο αραχνών και σκορπιών

Ο Λορένζο Πρεντίνι, επιμελητής του  Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας , υποστηρίζει ότι είχε άδεια από τις τουρκικές αρχές. Επιμελητής ...

Τουρκία: Επιμελητής μουσείου κατηγορείται για λαθρεμπόριο αραχνών και σκορπιών

Ο Λορένζο Πρεντίνι, επιμελητής του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, υποστηρίζει ότι είχε άδεια από τις τουρκικές αρχές.

Επιμελητής του διάσημου Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας συνελήφθη στην Τουρκία κατηγορούμενος ότι προσπάθησε να βγάλει παράνομα από τη χώρα εκατοντάδες σκορπιούς και δηλητηριώδεις αράχνες, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είχε άδεια από τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα είδη που βρέθηκαν στην κατοχή του άνδρα είναι ενδημικά στην Τουρκία και τα δηλητήριά τους έχουν μεγάλη οικονομική αξία για την παρασκευή φαρμάκων.

Περίπου 1.500 σκορπιοί και αράχνες βρέθηκαν στις αποσκευές του άνδρα όταν συνελήφθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Μαζί με τα αραχνοειδή βρέθηκαν δεκάδες πλαστικά φιαλίδια με άγνωστα υγρά, ανέφερε η αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος κατηγορείται για λαθρεμπόριο. Δεν αποκάλυψε το όνομά του, σύμφωνα όμως με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, πρόκειται για τον Λορένζο Πρεντίνι, επιμελητή του μουσείου στη Νέα Υόρκη, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Τα φάρμακα που μπορούν να παρασκευαστούν από τα δηλητήρια «έχουν πολύ μεγάλη οικονομική αξία και για τον λόγο αυτό η μεταφορά αυτών των ζώων στο εξωτερικό απαγορεύεται αυστηρά» ανέφερε η αστυνομία σύμφωνα με το Reuters.

Ένα λίτρο φαρμάκου που παρασκευάζεται από δηλητήριο σκορπιού φτάνει σε αξία τα 10 εκατ. δολάρια, υποστήριξε, χωρίς να διευκρινίσει για ποια θεραπεία μπορεί να πρόκειται.

Με δηλώσεις του προς το Associated Press, ο Πρεντίνι υποστήριξε ότι είχε άδεια από τις τουρκικές αρχές για έρευνες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τούρκους συναδέλφους του.

Η αστυνομία το αγνόησε και βασίστηκε στη μαρτυρία ‘ειδικού’ που έχει σύγκρουση συμφερόντων με τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ο Πρεντίνι είναι επιμελητή του τμήματος αραχνών, σκορπιών και μυριάποδων.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια