Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βασιλικός τάφος βρέθηκε στο Μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας

[Credit: Netflix] Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν βασιλικό τάφο στο συγκρότημα του μαυσωλείου του Πήλινου Στρατού του αυτοκράτορα Qin Shi Huang. ...

Βασιλικός τάφος βρέθηκε στο Μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας
[Credit: Netflix]

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν βασιλικό τάφο στο συγκρότημα του μαυσωλείου του Πήλινου Στρατού του αυτοκράτορα Qin Shi Huang.

Η βασιλεία του Qin Shi Huang επέφερε την ενοποίηση της Κίνας και το τέλος της περιόδου των εμπόλεμων κρατών το 221 π.Χ.

Κατασκεύασε μια σειρά τειχών για να συνδέσει τις οχυρώσεις κατά μήκος των βόρειων συνόρων της αυτοκρατορίας (ο πρόδρομος του Σινικού Τείχους της Κίνας) και κατήργησε το φεουδαρχικό σύστημα των χαλαρών συμμαχιών και ομοσπονδιών.

Ο Qin Shi Huang θάφτηκε στο Μαυσωλείο του Πρώτου Αυτοκράτορα Qin, ένα μεγάλο συγκρότημα που βρίσκεται στη σημερινή περιοχή Lintong της πόλης Xi’an.

Σε ανασκαφές γύρω από το συγκρότημα έχουν ανακαλυφθεί στο παρελθόν περίπου 7.000 (σύμφωνα με εκτιμήσεις έως και 8.000) αγάλματα πολεμιστών από τερακότα, αλόγων, αξιωματούχων, ακροβατών, ισχυρών ανδρών και μουσικών, καθώς και περίπου 100 ξύλινα πολεμικά άρματα που τοποθετήθηκαν για να υπηρετούν τον αυτοκράτορα στη μεταθανάτια ζωή του.

Το 2011, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα βαθύ λάκκο στο συγκρότημα του μαυσωλείου του Πήλινου Στρατού που περιείχε ένα φέρετρο 16 τόνων.


Βασιλικός τάφος βρέθηκε στο Μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας

Σύμφωνα με την πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης να μην ανακατεύεται, το φέρετρο και το περιεχόμενό του αφέθηκαν αρχικά στη θέση τους. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, αποφασίστηκε η ανασκαφή του χώρου ταφής και η μεταφορά του τάφου σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν επίσης μια πλούσια ταφική συλλογή από όπλα, πανοπλίες, νεφρίτη, χρυσά και ασημένια ειδώλια καμήλας, μαγειρικά σκεύη και πάνω από 6.000 χάλκινα νομίσματα.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο τάφος είναι πιθανότατα η ταφή του πρίγκιπα Gao, ενός από τα 50 παιδιά του Qin Shi Huang, ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι η ταφή ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου ή στρατηγού στην υπηρεσία του αυτοκράτορα.

Ο Jiang Wenxiao, επικεφαλής της ανασκαφής, δήλωσε: «Ο τάφος είναι ένας από τους σημαντικότερους τάφους που έχουν ανασκαφεί: Ο τάφος ήταν χτισμένος με τόση ακρίβεια. Τόσο βαθύς, τόσο μεγάλος σε κλίμακα. Οι περισσότεροι αρχαίοι τάφοι έχουν λεηλατηθεί, οπότε δεν είχαμε πολλές ελπίδες για τον θάλαμο του φέρετρου. Αλλά αποδείχθηκε ότι δεν είχε συλληθεί. Μείναμε έκπληκτοι.

Τα ευρήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σειράς Mysteries of the Terracotta Warriors που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 12 Ιουνίου 2024.


Πηγή: Heritage Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια