Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κωνσταντινούπολη η λειτουργία κέντρου σπα σε ιστορική δεξαμενή 1.500 ετών δίπλα από την Αγία Σοφία. Το κέντ...
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κωνσταντινούπολη η λειτουργία κέντρου σπα σε ιστορική δεξαμενή 1.500 ετών δίπλα από την Αγία Σοφία.
Το κέντρο μασάζ λειτουργεί από την επιχείρηση Navitas Spa Sarnıç και στεγάζεται στο πεντάστερο ξενοδοχείο Hilton.
Ο χώρος που λειτουργεί το κέντρο σπα είναι μια υπόγεια κατασκευή 1.500 ετών, που χρονολογείται από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τέτοιου είδους κινστέρνες κατασκευαζόταν για την αποθήκευση νερού, με σκοπό την υδροδότηση της Κωνσταντινούπολη. Η συγκεκριμένη δεξαμενή με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, θεωρείται σημαντικό δείγμα της βυζαντινής κληρονομιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αλλά και η Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικών Αγαθών και Μουσείων υπέβαλαν μήνυση κατά της επιχείρησης το 2023, έπειτα από καταγγελίες.
«Αν θέλετε να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία σπα σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, επιλέξτε το Navitas Spa. Στην καρδιά του Σουλταναχμέτ, το Hagia Sofia Mansions Istanbul, Curio Collection by Hilton φιλοξενεί ένα σύγχρονο κέντρο σπα μέσα σε μια ιστορική δεξαμενή 1.500 ετών. Το Navitas Spa είναι ένας αποκλειστικός χώρος ευεξίας, που προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», γράφει η ιστοσελίδα της επιχείρησης.
Το ξενοδοχείο τοποθέτησε μέσα στον χώρο μία πισίνα και κατασκεύασε σαλόνια μασάζ με ειδικά διαμερίσματα. Οι υπηρεσίες για 40 λεπτά χρεώνονται 200 ευρώ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σουηδικό μασάζ, αρωματοθεραπεία και μασάζ με ζεστές πέτρες, μαζί με τζακούζι.
Κατόπιν των καταγγελιών και της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, ο τοπικός δήμος της περιφέρειας Φατίχ σφράγισε την επιχείρηση.
Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ξενοδοχείου το κέντρο σπα και μασάζ συνεχίζει να διαφημίζεται κανονικά.
Πηγή: Πρώτο Θέμα, The TOC
Δεν υπάρχουν σχόλια