Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κινήσεις για να αναδειχτούν τα ψηφιδωτά της Σπάρτης

Η υπογραφή από πλευράς της περιφέρειας Πελοποννήσου προγραμματικής σύμβασης της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για το έργο προστα...

Κινήσεις για να αναδειχτούν τα ψηφιδωτά της Σπάρτης

Η υπογραφή από πλευράς της περιφέρειας Πελοποννήσου προγραμματικής σύμβασης της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για το έργο προστασίας και προβολής του αρχαιολογικού χώρου στη συμβολή των οδών Διοσκούρων και Παλαιολόγου, στη Σπάρτη, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε την περασμένη Δευτέρα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου.

Στον εν λόγω χώρο, συνολικού εμβαδού 1.800 τμ, στα απαλλοτριωμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ακίνητα ιδιοκτησίας Φουστάνου – Μουραμπά, αποκαλύφθηκαν ρωμαϊκής εποχής ψηφιδωτά δάπεδα με θέμα, το ένα την “Αρπαγή της Ευρώπης” και το δεύτερο “Ο Ορφέας γοητεύει τα άγρια ζώα”.

Κινήσεις για να αναδειχτούν τα ψηφιδωτά της Σπάρτης

Τα χρήματα είναι διασφαλισμένα, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί ως έκτακτο και εκτός ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της ΕΦΑ Λακωνίας και ο αντιπεριφερειάρχης, ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη ότι σκοπός της Εφορείας είναι να μεταφέρει στα πιο πάνω ακίνητα και άλλα ψηφιδωτά που βρίσκονται αποθηκευμένα στο μουσείο της Σπάρτης και να διαμορφώσει κατάλληλα τον εν λόγω χώρο ως εκθετήριο, ώστε να καταστεί επισκέψιμος.


Πηγή: LaconiaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια