Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το 1821 αλλιώς - Με φιγούρες Playmobil

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) αξιοποιεί την εικονική πραγματικότητα και μεταφέρει τους θεατές στη Σπάρτη και στο Μουσείο Ελιά...

Το 1821 αλλιώς - Με φιγούρες Playmobil


Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) αξιοποιεί την εικονική πραγματικότητα και μεταφέρει τους θεατές στη Σπάρτη και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, για μία επίσκεψη στην έκθεση «Το '21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL».   

Η έκθεση αποτελεί πρωτότυπη προσέγγιση όλων όσων διαδραματίστηκαν, από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.   

Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες PLAYMOBIL «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.   

Μέσω της εικονικής περιήγησης που παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ο επισκέπτης αντλεί πληροφορίες για σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης από τον Όρκο των Φιλικών και την Άλωση της Τριπολιτσάς, ως την Έξοδο του Μεσολογγίου και τη Φυγή των Παργινών.  

Επίσης, ο επισκέπτης γνωρίζει τους πρωταγωνιστές της εποχής. Έλληνες, Φιλέλληνες και Οθωμανούς, άντρες και γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων.   

Παράλληλα, στο συνοδευτικό εκπαιδευτικό φυλλάδιο της έκθεσης περιλαμβάνεται αυτό το διαφορετικό ταξίδι στην Ιστορία με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, για μικρούς και μεγάλους.   

Η έκθεση, αποτελεί μία συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σχεδιάστηκε από το ΕΙΜ, όπου και παρουσιάστηκε πρώτη φορά (13.10.2019-13.9.2020), σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της PLAYMOBIL Hellas.   

Τον σχεδιασμό-υλοποίηση διοραμάτων υπογράφουν οι Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Άγγελος Γιακουμάτος, Βασιλική Φατή ενώ τον σχεδιασμό-υλοποίηση μεμονωμένων φιγούρων ειδικής κατασκευής ο Στέλιος Μυλωνάς.   

Σημειώνεται ότι η περιοδική έκθεση (14.10.2020-17.01.2021) στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, θα επαναλειτουργήσει όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. 


Πηγή: LiFO



Δεν υπάρχουν σχόλια