Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιταλία: Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που χάραξε τον τοίχο στο Κολοσσαίο

Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που είχε εντοπιστεί να σκαλίζει, με κλειδί , ονόματα στο Κολοσσαίο, μετά από τη σχετική έρευνα από τις ιταλικές αρ...

Ιταλία: Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που χάραξε τον τοίχο στο Κολοσσαίο

Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που είχε εντοπιστεί να σκαλίζει, με κλειδί, ονόματα στο Κολοσσαίο, μετά από τη σχετική έρευνα από τις ιταλικές αρχές.

Οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού της Ιταλίας είχαν εμφανιστεί οργισμένοι από το συμβάν και υποσχέθηκαν να εντοπιστεί το άτομο αυτό και να του επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο. 

Σύμφωνα με το ANSA, πρόκειται για ένα ζευγάρι που διαμένει στην Αγγλία. 

Ο υπουργός Πολιτισμού, Gennaro Sangiuliano, δήλωσε ευγνώμων στους Καραμπινιέρι που έφτασαν στην άμεση επίλυση της υπόθεσης. «Είμαι ευγνώμων στους Καραμπινιέροι που ταυτοποίησαν αμέσως τον φερόμενο ως δράστη της απολίτιστης και παράλογης πράξης που διαπράχθηκε στο Κολοσσαίο. Πλέον ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα πάρει το δρόμο της, με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο σχετικά με νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη θέσπιση νομικής ευθύνης για όσους βεβηλώνουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας.

«Αυτοί που κάνουν ζημιά, θα πληρώσουν» υπογράμμισε. 

Το βίντεο από το περιστατικό, που τραβήχτηκε από άλλον τουρίστα, είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και είχε ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις. 


Πηγή: Enikos, LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια