Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος HUB-IN για την ανάδειξη Ιστορικών Πόλεων ο Δήμος Φυλής

Το Φρούριο Φυλής [Credit: Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής] Στο καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα HUB-IN εντάχθηκε ο Δήμος Φυλής. Πρόκειται γ...

Το Φρούριο Φυλής (πηγή εικόνας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής).
Το Φρούριο Φυλής [Credit: Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής]

Στο καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα HUB-IN εντάχθηκε ο Δήμος Φυλής. Πρόκειται για project που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το «Horizon 2020», με στόχο την προώθηση του αστικού μετασχηματισμού και της ανάπλασης μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, διατηρώντας ωστόσο τις πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ταυτότητες και αξίες της κάθε περιοχής.

Ο Δήμος Φυλής επιλέχθηκε μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και ιστορικές αστικές περιοχές, όπως το Παρίσι, η Σεβίλη, το Μπέρμινχαμ, το Μόσταρ, το Πόρτο, ενώ έχει ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα και ο Δήμος Χαλανδρίου. Έτσι, θα αποτελεί και η Φυλή μέρος αυτής της «συμμαχίας», αποκτώντας πρόσβαση στο δίκτυό της και στη γνώση που θα παραχθεί. Η συνεργασία μεταξύ των πόλεων θα εξελιχθεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινού ενδιαφέροντος, το οποίο θα συνεχίσει το έργο του HUB-IN, υποστηρίζοντας και συνδέοντας τους κόμβους καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη.

Ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς υπέγραψε το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, μέσω του οποίου ο Δήμος Φυλής θα υποστηρίξει τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις ιστορικές πόλεις και περιοχές «Heritage Europe» έως και το 2024. «Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας για την ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας του τόπου μας, που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων, με κομβικό σημείο το Φρούριο Φυλής, το οποίο υπήρξε το ορμητήριο του Αθηναίου στρατηγού Θρασύβουλου το 403 π.Χ. για την κατάλυση του τυραννικού καθεστώτος των Τριάκοντα Τυράννων και την εγκαθίδρυση της ΔημοκρατίαςΤα σημεία ανάπτυξης και ανάδειξης του Δήμου Φυλής είναι πολλά και ιστορικά και η ένταξη μας στο καινοτόμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα θα μας δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στο μεγάλο έργο που έχουμε ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» τονίζει σχετικά με το project HUB-IN, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


Πηγή: ΚΕΔΕ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια