Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανησυχία για τη στατικότητα της Αγίας Σοφίας – “Θα καταρρεύσει” προειδοποιεί Τούρκος ιστορικός

Καμπανάκι κινδύνου για την στατικότητα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κρούει ο Τούρκος καθηγητής και ιστορικός, Ιλμπέρ Ορταϊλί. Μιλώ...

Ανησυχία για τη στατικότητα της Αγίας Σοφίας – “Θα καταρρεύσει” προειδοποιεί Τούρκος ιστορικός


Καμπανάκι κινδύνου για την στατικότητα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κρούει ο Τούρκος καθηγητής και ιστορικός, Ιλμπέρ Ορταϊλί.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Teke Tek Bilim», ο Ιμπέρ Ορταϊλί τόνισε πως «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να εισέρχονται τόσα άτομα σε ένα κτίριο 1.500 ετών».

«Γι’ αυτό και θα έπρεπε να την κλείσουν, να την αποκαταστήσουν και να την ξανανοίξουν μετά. Μέχρι τώρα ασχολούνταν με τα πάνω σημεία. Πρέπει, όμως, να ασχοληθούν με τη βάση, με τα θεμέλια. Αν έχουν μυαλό, θα την κλείσουν», πρόσθεσε σχολιάζοντας την ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα της Αγίας Σοφίας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το «τι θα γίνει αν δεν κλείσει», ο Ιλμπέρ Ορταϊλί εμφανίζεται απόλυτος στην απάντησή του. «Θα καταρρεύσει», λέει ο ορθά κοφτά.

«Το ίδιο συμβαίνει και στην Αγία Ειρήνη που πέφτουν ολόκληρες πέτρες», συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ τη σχετική εκπομπή:


Ο Ιλμπέρ Ορταϊλί, με καταγωγή από την Κριμαία, είναι ιστορικός και συγγραφέας και διδάσκει στο πανεπιστήμιο MEF, στο πανεπιστήμιο Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη και στο πανεπιστήμιο Μπιλκέντ στην Άγκυρα.

Επίσης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Οθωμανικών Σπουδών.


Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια