Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Από την Βεργίνα στις Αιγές, τριάντα χρόνια δρόμος

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος τ...

Από την Βεργίνα στις Αιγές, τριάντα χρόνια δρόμος

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος τον αγαπημένο στο κοινό κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων: «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις».

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους.


«Από την Βεργίνα στις Αιγές, τριάντα χρόνια δρόμος»

Αγγελική Κοτταρίδη, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων


Οι ανακαλύψεις που άλλαξαν τον τρόπο που ‘βλέπουμε’ τους Μακεδόνες, τα μνημεία και τα πρόσωπα, τα μεγάλα έργα, η δημιουργία ενός απολύτως διαφορετικού μουσείου, του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών, και η συνομιλία με την Οικουμένη, μέσα από ένα ψηφιακό μουσείο αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο.


Από την Βεργίνα στις Αιγές, τριάντα χρόνια δρόμος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2313 310 201 (Δευτ.- Παρ., 08:00 έως 14:00). Το ΑΜΘ έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί 150 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Μπορείτε να δείτε την διάλεξη από εδώ και μέσω YouTube:



Πηγή: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια