Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι ανασκαφές στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα σας περιμένουν

Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Κυθήρων και των Αντικυθήρων φέτος το καλοκαίρι...


Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Κυθήρων και των Αντικυθήρων φέτος το καλοκαίρι, αν ανταποκριθούν στην πρόσκληση των ανασκαφικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.


Κύθηρα


Τρεις αρχαιολογικοί χώροι του νησιού στους οποίους πραγματοποιούνται ανασκαφές θα είναι ανοιχτοί για όσους ενδιαφέρονται να τους επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών προκειμένου να ξεναγηθούν στους χώρους και να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών.


Συγκεκριμένα από 4 έως 26 Ιουλίου στα Κύθηρα διενεργούνται ανασκαφές:


1. Στο Παλιόκαστρο, στην αρχαία πρωτεύουσα του νησιού κατά μήκος του μονοπατιού που οδηγεί στο εκκλησάκι των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού το οποίο οικοδομήθηκε με υλικό του αρχαϊκού ναού των Διοσκούρων, Κάστορα και Πολυδεύκη.


2. Στον Άγιο Γεώργιο στο Βουνό, στη θέση όπου ο Γιάννης Σακελλαράκης είχε ανακαλύψει το μοναδικό μινωικό Ιερό Κορυφής εκτός Κρήτης και,


3. Στην κορυφή «Λέσκα» στο όρος Μερμηγκάρης, όπου εντοπίσθηκε μια νέα μινωική θέση.


Κάθε εργάσιμη μέρα η ανασκαφή θα διαρκεί από τις 7.30 έως τις 11.30. Ειδικά τις Πέμπτες (7/7, 14/7 και 21/7) η ανασκαφική ημέρα θα μπορεί να παρατείνεται έως τις 12.30, αλλά μετά από τηλεφωνική συνεννόηση (τηλ. 6979587598).


Εξυπακούεται ότι, όπως πάντα, όλες οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.  



Αντικύθηρα


Από τις 7 έως και τις 26 Αυγούστου 2011 η ΚΣΤ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διενεργεί ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο του «Κάστρου» Αντικυθήρων, όπου σώζεται μια ολόκληρη τειχισμένη πόλη, έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων, που χρονολογείται από τα μέσα του 4ου έως τα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ.Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο κατά τη διάρκεια της ανασκαφής (7.00-11.30) για να ξεναγηθούν και να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών. Τις Πέμπτες, η διάρκεια της ανασκαφής θα παρατείνεται, μετά από συνεννόηση, έως τις 13.00 (τηλ. 6979587598).


Πληροφορούνται επίσης όλοι όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν, ότι η προσφορά εθελοντικής εργασίας είναι ευπρόσδεκτη και ιδιαίτερα χρήσιμη.


Εξυπακούεται ότι, όπως πάντα, όλες οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν. 




Πηγή: visitkythera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια