Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σκελετός 5000 ετών ανακαλύφθηκε στις Ιταλικές Άλπεις

Ένας σκελετός 5000 ετών ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην πόλη Introd κατά την διάρκεια ανασκαφών στα πλαίσια προσθήκης μιας πτέρυγας στο τοπικό...



Ένας σκελετός 5000 ετών ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην πόλη Introd κατά την διάρκεια ανασκαφών στα πλαίσια προσθήκης μιας πτέρυγας στο τοπικό σχολείο.


Ο σκελετός εκτιμάται ότι είναι γένους θηλυκού ενώ βρέθηκε θαμμένος πάνω στην δεξιά της πλευρά με το πρόσωπό της στραμμένο προς τα δυτικά. Κανένα ταφικό κτέρισμα δεν συνόδευε την ταφή.

Ο σκελετός έχει ήδη μετακινηθεί στο εργαστήριο όπου οι ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν την χρονολογία θανάτου και πιθανές αιτίες ή παράγοντες που συνέβαλαν σε  αυτόν.

Αυτή η περιοχή των Ιταλικών Άλπεων καταλαμβανόταν από την φυλή των Salassi, η οποία νικήθηκε και υποδουλώθηκε από τους Ρωμαίους το 25 π.Χ. με την πόλη τους να μετονομάζεται σε Augusta Praetorium Salassorum στην σημερινή Aosta.

Σε περίπτωση που ο σκελετός αποδειχθεί με επιστημονικές μεθόδους ότι ανήκει στην 3η χιλιετία π.Χ. τότε η Κυρία του Introd θα είναι σχετικά πιο σύγχρονη από τον Oetzi, τον «Άνθρωπο των Πάγων» που ανακαλύφθηκε κι αυτός στις Οτζαλικές Άλπεις, το 1991 και ανήκε στην ύστερη Νεολιθική περίοδο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια