Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι μαθητές γνωρίζουν τον θεό Διόνυσο και ανακαλύπτουν αρχαίους ήρωες

Άγαλμα του Διονύσου στο Μουσείο του Λούβρου. Τέσσερα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ετοίμασε για τους μαθητές το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ...


Άγαλμα του Διονύσου στο Μουσείο του Λούβρου.

Τέσσερα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ετοίμασε για τους μαθητές το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.



Οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "Γνωρίζω τον θεό Διόνυσο" και να ανακαλύψουν στοιχεία για το θεό της αμπέλου και τη λατρεία του. "Η ζωή στην Αρχαία Μακεδονία" απευθύνεται στους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, οι οποίοι καλούνται να εξερευνήσουν το μουσείο και να ανακαλύψουν τον τρόπο ζωή των αρχαίων Μακεδόνων.
Οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Δημοτικού, καθώς επίσης τα νήπια και τα προνήπια συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Μια μέρα στον ζωολογικό κήπο του μουσείου". Περιηγούνται στις εκθέσεις του μουσείου και προσπαθούν να εντοπίσουν απεικονίζεις ζώων σε αγγεία, ειδώλια και γλυπτά.
Τέλος, το πρόγραμμα "Ανακαλύπτοντας θεούς και ήρωες" απευθύνεται σε μαθητές της Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού. Μέσα στις αίθουσες του μουσείου και με τη βοήθεια εποπτικού υλικού, τα παιδιά ανακαλύπτουν θεούς, ήρωες και τα σύμβολά τους και προσπαθούν να εικονογραφήσουν τη δημιουργία του κόσμου.




Πηγή: Εφημερίδα"Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια