Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανοίγει το μουσείο Μαλεβιζίου

Από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το μουσείο Μαλεβιζίου, που θα φιλοξενεί πλέον τμήμα της σπανιότατης συλλογ...


Από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το μουσείο Μαλεβιζίου, που θα φιλοξενεί πλέον τμήμα της σπανιότατης συλλογής του Νίκου και της Θεανώς Μεταξά.


Η συλλογή αυτή, προϊόν 40χρονης συλλεκτικής προσπάθειας, περιλαμβάνει 2229 αρχαία αντικείμενα. που χρονολογούνται από της 4η χιλιετία π. Χ έως τον 3ο μ.Χ. αιώνα και δικαίως θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές παγκοσμίως.

Στο θεματολόγιό της περιλαμβάνονται αντικείμενα από όλες σχεδόν τις μορφές της αρχαίας Κρητικής τέχνης, με πολύ σημαντικά υποσύνολα κεραμικής, πηλοπλαστικής, λιθοτεχνίας, χαλκουργίας, γλυπτικής, και μικροτεχνίας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η μεγάλη συλλογή των 860 σφραγιδόλιθων, με την οποία παρακολουθείται πλήρως η εξέλιξη της Μινωικής σφραγιδογλυφίας.

Οι επισκέπτες αυτού του Μουσείου, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν σε πρώτη φάση ένα μέρος από αυτή τη συλλογή και να κατανοήσουν την πολιτισμική εξέλιξη της Κρήτης από τη Μινωική εποχή μέχρι και τα Ρωμαϊκά χρόνια.

Μαζί με τη συλλογή θα εκτεθούν και κάποιες από τις σημαντικές αρχαιότητες που έχουν αποκαλυφθεί στην πάντοτε ακμάζουσα και σημαίνουσα - ιστορικά και πολιτισμικά - περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου Μαλεβιζίου, θα είναι καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) από τις 8:00 έως τις 15:00.


Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια