Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κλειστά αύριο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Η απεργία της Τετάρτης θα κρατήσει κλειστά αύριο τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων φύλαξης αρχ...



Η απεργία της Τετάρτης θα κρατήσει κλειστά αύριο τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων κάλεσε σήμερα τους φύλακες να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και κατά των συγχωνεύσεων υπηρεσιών, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα αρχαιολόγοι και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, καταλαμβάνοντας το κτίριο του υπουργείου.




Η Ένωση των φυλάκων αντιδρά στα κυβερνητικά μέτρα για εφεδρείες, απολύσεις, νέο μισθολόγιο και όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, "στην ολομέτωπη επίθεση των κυβερνόντων κατά των εργαζομένων".
Εν τω μεταξύ, αρχαιολόγοι και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, πραγματοποίησαν σήμερα κατάληψη στο κτίριο του ΥΠΠΟΤ στην οδό Μπουμπουλίνας, με σύνθημα "Να δώσουμε τη μάχη της αξιοπρέπειεας κατά των συγχωνεύσεων και των εφεδρειών".
Η κινητοποίηση, που οργανώθηκε από κοινού από την Ένωση Ελλήνων Αρχαιολόγων και τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής Στερεάς και Νήσων, στρέφεται κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, η οποία κατά τους διαδηλωτές θα οδηγήσει σε απολύσεις μέσα από τη μείωση κατά 30% διευθύνσεων και τμημάτων, αλλά και δια της κατάργησης οργανικών θέσεων. 

"Η εργασιακή εφεδρεία προσδιορίζει τις κατηγορίες που η κυβέρνηση επιλέγει να θίξει σε πρώτη φάση: εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας, κατηγορίες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και οι αορίστου χρόνου, καλλιεργώντας επίπλαστες αντιθέσεις μεταξύ κλάδων, παλιών νέων, μονίμων αορίστου", υποστηρίζει το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου.
Η κινητοποίηση στράφηκε επίσης κατά της συνένωσης/συγχώνευσης των Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) και των Εφορειών Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (ΕΒΑ), με το σκεπτικό ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην προστασία, προβολή, ανάδειξη και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, δεδομένου ότι το προσωπικό που ήδη υπηρετεί δεν επαρκεί και τα μέσα και οι πόροι που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι πρέπει να μοιραστούν εκ νέου.

Λόγω της κατάληψης δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" 

Δεν υπάρχουν σχόλια