Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εκδηλώσεις στο μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας

Τα αποτελέσματα των ανασκαφικών εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας, αναμένεται να ανακοινωθούν το δι...


Τα αποτελέσματα των ανασκαφικών εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας, αναμένεται να ανακοινωθούν το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 9-10 Νοεμβρίου. Οι ανακοινώσεις θα συνδυαστούν με την επίσκεψη του προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρου Μπένου στο Δήμο Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης θα υποδεχτεί στο γραφείο του τον κ. Μπένο, για να συζητήσουν τις εξελίξεις αναφορικά με το Μεγάλο Θέατρο της Γόρτυνας. Κατόπιν θα επισκεφτούν μαζί το χώρο όπου γίνονται οι ανασκαφές.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ημερίδα για το μνημείο  στο Αμφιθέατρο του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς το εν λόγο σχολικό συγκρότημα έχει «υιοθετήσει» το αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν ομιλίες από διακεκριμένους αρχαιολόγους όπως την Προϊσταμένη της ΚΓ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Αθανασία Κάντα, τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και τον Σταύρο Μπένο. Επίσης στο βήμα θα ανέβουν οι αρχαιολόγοι που επιχειρούν τις ανασκαφές στην Αρχαία Γόρτυνα, (Ανδρέας Λυριτζής, Μαρία Νικολούδη, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και Μαρία Σηφάκη), για να καταθέσουν τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και για να αναφερθούν στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως.


Πηγή: Νέα Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια