Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μικρή Σφίγγα σε Ετρουσκικό τάφο

Άγαλμα μήκους 50 εκατοστών που μοιάζει με την αιγυπτιακή Σφίγγα της Γκίζας ανακαλύφθηκε στην αρχαιολογική περιοχή του Vulci στην περιφέρε...




Άγαλμα μήκους 50 εκατοστών που μοιάζει με την αιγυπτιακή Σφίγγα της Γκίζας ανακαλύφθηκε στην αρχαιολογική περιοχή του Vulci στην περιφέρεια Viterbo της Ιταλίας. Κοντά σε αυτό βρέθηκαν αριθμός βαμμένων ετρουσκικών αγγείων μερικά από τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση.



Το άγαλμα που αναπαριστά μια γάτα με φτερά και γυναικείο πρόσωπο, βρέθηκε στον «δρόμο» (διάδρομο εισόδου) ενός ετρουσκικού τάφου στο Vulci από αρχαιολόγους της περιφέρειας της Etruria και εργάτες της εταιρείας Mastarna SRL που διαχειρίζεται τον χώρο.


Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο τάφος έχει συληθεί πριν από πάρα πολύ καιρό και ελπίζουν στην ύπαρξη αξιόλογων αντικειμένων μέσα σε αυτόν. Οι αρχαίο τυμβωρύχοι συνήθως έπαιρναν μόνο αντικείμενα που θα μπορούσαν να εμπορευτούν, ειδικά πολύτιμα μέταλλα, ενώ τα υπόλοιπα τα αγνοούσαν. Αυτό εξηγεί γιατί το άγαλμα στο σχήμα της Σφίγγας παρέμεινε στον τάφο. Σύμφωνα με την αρχική εξέτασή του από αρχαιολόγους, η Σφίγγα του Vulci χρονολογείται από τον 5ο με 6ο αιώνα π.Χ.  


Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διενεργηθούν αναλυτικότερες εξετάσεις προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η εποχή και ο αρχικός τόπος κατασκευής της Σφίγγας.








Δεν υπάρχουν σχόλια