Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κτίριο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ανακαλύφθηκε στην Συρία

Οι ανασκαφικές εργασίες της Εθνικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην περιοχή Tal Dahret al-Mintar της Συρίας έφεραν στο φως κτίριο της πρώιμης ...


Οι ανασκαφικές εργασίες της Εθνικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην περιοχή Tal Dahret al-Mintar της Συρίας έφεραν στο φως κτίριο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου με σημαντικά ευρήματα όπως ομάδα μεταλλικών καρφιών, κομμάτια γυάλινων αντικειμένων και δάπεδα. 


Ο επικεφαλής των ανασκαφών Abdul Qader Farz δήλωσε ότι η ανασκαφική ομάδα πραγματοποίησε δύο κάθετες τομές στην δυτική περιοχή του αρχαιολογικού χώρου Salamyieh. 


Η πρώτη αποκάλυψε την είσοδο στο κτίριο μαζί με μέρη των τειχών και των πατωμάτων που παρέπεμπαν σε βυζαντινή περίοδο. Το πάτωμα αποτελείται από πλάκες απόχρωσης μαύρου και μπεζ  σε διαφορετικά ορθογώνια και τριγωνικά μεγέθη και φέρουν θαυμάσια γεωμετρική διακόσμηση κατά μήκος των τεράστιων πλακών λιθόστρωσης. Αποκαλύφθηκε επίσης και μέρος βάσης κολώνας που στήριζε την οροφή.


Η δεύτερη τομή αποκάλυψε μια ομάδα διασταυρούμενων τειχών που σχηματίζουν έναν θάλαμο κατασκευασμένο από πέτρα και σπασμένα τούβλα.   




Ο Farzat πρόσθεσε ότι ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό αντικειμένων στον χώρο όπως σιδερένια καρφιά, κομμάτια από γουδοχέρι που έφερε ως διακόσμηση λεοντοκεφαλή καθώς και πολλά κεραμικά και γυάλινα αντικείμενα. Όλα αυτά μαζί με ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι βασάλτη που χρησιμοποιούνταν ως στήριγμα της στέγης παραπέμπουν σε μεταγενέστερες περιόδους της βυζαντινής.




Τα ευρήματα έδειξαν ότι το κτίριο χρονολογείται το 5ο με 6ο αιώνα μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια