Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκοί σκελετοί στην Βρετανία

Τα υπολείμματα οστών που βρέθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών πιθανότατα χρονολογούνται από την Ρωμαϊκή περίοδο Ομάδα ανθρώπινων οστών ...


Τα υπολείμματα οστών που βρέθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών
πιθανότατα χρονολογούνται από την Ρωμαϊκή περίοδο

Ομάδα ανθρώπινων οστών που ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στο Milton Keynes της Μ. Βρετανίας μπορεί να χρονολογούνται από την Ρωμαϊκή περίοδο σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.


Τα υπολείμματα οστών περισσότερων του ενός ατόμου έχουν ανακαλυφθεί στο Oakridge Park κατά την διάρκεια εργασιών της κατασκευαστικής εταιρείας Taylor Wimpey.


Τα οστά ενός σκελετού ήρθαν στο φως πριν από δύο εβδομάδες περίπου από εργάτες που έσκαβαν στον χώρο.


Ιατροδικαστές και αρχαιολόγοι που τα εξέτασαν διαπίστωσαν ότι τα υπολείμματα δεν ήταν πρόσφατα και γι’ αυτό δεν κλήθηκαν οι αστυνομικές αρχές.


Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εύρεση των οστών, ο αρχαιολόγος Nick Crank δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο σκελετός ήταν μεγαλύτερος από εβδομήντα (70) ετών. Ανέφερε ότι η ηλικία του σκελετού ήταν πέραν της ηλικίας που θα ενδιέφερε την αστυνομία και ήταν «πολύ πιθανό» να είναι πολύ παλαιότερος.


«Επιφανειακές ομοιότητες»


Στην συνέχεια, αποκάλυψε ότι ο σκελετός χρονολογείται από τον 5ο αιώνα γιατί η ανακάλυψή του φέρει σημαντικές ομοιότητες με τις ανασκαφές που έγιναν την δεκαετία του ’80 στο Wolverton.


«Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν μερικές μεγάλες πέτρες που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το περίγραμμα του χώρου που έγινε η ανακάλυψη σχηματίζοντας μια κίστη» δήλωσε. «Οι μοναδικές ταφές τέτοιου είδους στην εγγύς περιοχή βρίσκονται στην ρωμαϊκή βίλα του Bancroft και χρονολογούνται από την ύστερη ρωμαϊκο-βρετανική περίοδο (43-410 μ.Χ.) Συνεπώς υπάρχει η πιθανότητα να χρονολογούνται σε αυτή την περίοδο, αλλά συνεχίζω να εξετάζω τις ομοιότητες που υπάρχουν και με άλλους αρχαιολογικούς χώρους.»


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια