Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άμεση η αποκατάσταση των ζημιών στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία των αρχαίων αντικειμένων, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά των εκθεμάτων από την αίθουσα του Φειδί...



Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία των αρχαίων αντικειμένων, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά των εκθεμάτων από την αίθουσα του Φειδία του Μουσείου Ολυμπίας, σε άλλους χώρους του Μουσείου, μετά τη διαπίστωση μικρής εισροής ομβρίων στη γωνία συγκεκριμένη αίθουσα. 


Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της σημείωμα, η Διευθύντρια της Ζ ‘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κα. Γεωργία Χατζή – Σπηλιοπούλου, λόγω έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων κατά τις ημέρες των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς διαπιστώθηκε εισροή ομβρίων στην Αίθουσα του Φειδία, σε γωνιακή προθήκη με πήλινα αρχιτεκτονικά μέλη του Εργαστηρίου του Φειδία. Ωστόσο, ευτυχώς, τα όμβρια δεν εισχώρησαν στην Ψηφιακή ΄Έκθεση του υπογείου του κτηρίου. Για προληπτικούς λόγους και στην περίπτωση αυτή τοποθετήθηκε αντλία απορροής, η οποία παραμένει στο χώρο, μέχρις ότου αποκατασταθεί η βλάβη.


Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, και επειδή είχε ήδη διαβρωθεί κατά τόπους η προθήκη στο Νέο Μουσείο, καθώς και οι λεζάντες των εκθεμάτων της, κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση εκκένωσή της για προληπτικούς λόγους προστασίας των αρχαίων. Η επιφάνεια της προθήκης καλύφθηκε με αδιαφανές υλικό. 


Αμέσως μετά το συμβάν εκλήθη ειδικός μηχανικός, ο οποίος ήλεγξε την κατάσταση και συνέταξε μελέτη για την αποκατάσταση των προβλημάτων στεγανότητας που εντοπίσθηκαν στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας. 


Προτεραιότητα του ΥΠΠΟΤ είναι η άμεση αποκατάσταση της ζημίας. 


Πηγή: ΥΠΠΟΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια