Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η αυλαία έπεσε, μουσείο κλειστόν

Μεταφορά των αρχαιοτήτων στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας Η... αυλαία έπεσε χθες, οριστικά για το αρχαιολογικό μουσείο, στο Τζαμί, επί της...

Μεταφορά των αρχαιοτήτων
στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
Η... αυλαία έπεσε χθες, οριστικά για το αρχαιολογικό μουσείο, στο Τζαμί, επί της οδού 31 Αυγούστου 2 και η λειτουργία του έλαβε τέλος, μετά από πενήντα πέντε χρόνια, ως στέγη αρχαιολογικών θησαυρών του νομού Λάρισας.


Ειδικότερα χθες μεταφέρθηκαν και τα τελευταία ευρήματα που φιλοξενούσε και συγκεκριμένα οι μαρμάρινες ογκώδεις αρχαιότητες, που εκτίθονταν στον χώρο του, μεταξύ αυτών ταφικά και αναθηματικά ανάγλυφα και γλυπτά, που απεικονίζουν θεσσαλικά πρόσωπα των κλασικών χρόνων, έργα Θεσσαλικών εργαστηρίων, της κλασικής εποχής, πολύ γνωστά ως ανασκαφικά ευρήματα.


Για τη μεταφορά τους χρειάστηκε ειδικός γερανός, προκειμένου να φορτωθούν σε μεγάλη πλατφόρμα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, υπήρχε παρουσία της αστυνομίας, τόσο για την ασφάλεια των αρχαιοτήτων, όσο και για την ανάγκη να ρυθμιστεί η κυκλοφορία, αφού το σημείο του δρόμου στην είσοδο του τζαμιού είχε καταληφθεί από το γερανοφόρο και το φορτηγό και είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.


Χωρίς προβλήματα έληξε τις μεσημεριανές ώρες, η μεταφορά των αρχαίων εκθεμάτων, στο νέο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου και θα είναι πλέον η μόνιμη στέγη τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα εργαστήριά του για συντήρησή τους, καθώς αρκετά από αυτά προβλέπεται να τοποθετηθούν στη μόνιμη έκθεσή του.


Η χρήση πλέον που θα έχει το Τζαμί στην πόλη, αναμένεται να αποφασιστεί από τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες της Λάρισας, που προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση να παραμείνει εκθεσιακός χώρος, με τη φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων, αλλά και χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Η πρότασή τους είναι να παραμείνει ένα …ζωντανό ιστορικό μνημείο, στην καθημερινότητα της πόλης.


Πηγή: Λ. Κισσάβου, Εφημερίδα "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια