Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νομίσματα στην εποχή της κρίσης

Ιστάμενον του Νικηφόρου Γ’ Βοτανειάτου (1078-1081), το χρυσό βυζαντινό νόμισμα στο ναδίρ του Ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτ...


Ιστάμενον
του Νικηφόρου Γ’ Βοτανειάτου (1078-1081),
το χρυσό βυζαντινό νόμισμα
στο ναδίρ του

Ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη - οικονομική - τύχη. Κι αν οι οικονομικοί μετανάστες το χρήμα δεν κατάφεραν να το βρουν στην καθημερινότητά τους, το Νομισματικό Μουσείο τούς προσκαλεί να το γνωρίσουν στις προθήκες του. 


Το ιστορικό κτίριο του Ιλίου Μελάθρου στην καρδιά της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και οργανώνει την Κυριακή (12.00) ειδική ξενάγηση για τους οικονομικούς μετανάστες, ενώ στις 11.00 θα «δουν» τα εκθέματα του μουσείου τα άτομα με προβλήματα όρασης, αγγίζοντας τα αυθεντικά νομίσματα, αλλά και μέσω ενημερωτικού υλικού σε γραφή Μπράιγ.


Δεξίωση για όλους το βράδυ του Σαββάτου, ξενάγηση για τα νομίσματα σε εποχές κρίσης, διαλέξεις μέσω skype από τη Θεσσαλονίκη και video wall, πληροφορίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για το κτίριο που στέγασε τον ανασκαφέα της Τροίας και των Μυκηνών, μετατράπηκε σε δικαστήριο και εν συνεχεία σε ένα από τα λιγοστά νομισματικά μουσεία που υπάρχουν παγκοσμίως, είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει για το επόμενο τριήμερο (από Παρασκευή έως Κυριακή) το Νομισματικό Μουσείο.


Πηγή: Εφημερίδα "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια