Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Google αφιερώνει το σημερινό doodle στον Howard Carter

Howard Carter: Με το σημερινό Doodle της Google, το οποίο είναι ένα  πολύχρωμο γραφικό που απεικονίζει το Βρετανό αρχαιολόγο Howard Carter ...


Howard Carter: Με το σημερινό Doodle της Google, το οποίο είναι ένα  πολύχρωμο γραφικό που απεικονίζει το Βρετανό αρχαιολόγο Howard Carter να θαυμάσει μια σειρά από αρχαίους αιγυπτιακους θησαυρούς, τιμάται η 138η επέτειος γέννησης του σπουδαίου αυτού αρχαιολόγου. Το όνομα του είναι στενά συνδεδεμένο με τον τάφο του Τουταγχαμών τον οποίο και ανακάλυψε το 1922.


Η ανακάλυψη του τάφου, της  τελευταίας κατοικίας του Φαραώ με πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς,  του οποίου η ύπαρξη ήταν άγνωστη για περισσότερο από 3.000 ήταν σπουδαία ανακάλυψη καθώς για πρώτη φορά  είχαν βρεθεί τόσο σπουδαία ευρήματα από τους σύγχρονους αρχαιολόγους.


Ο Howard Carter ο οποίος γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 1874 στο Λονδίνο, αρχικά εκπαιδεύτηκε ως ζωγράφος και εστάλη στην Αίγυπτο από την ηλικία των 17 για να βοηθήσει στην ανασκαφή και καταγραφή των αρχαίων αιγυπτιακών τάφων. Είχε διοριστεί ως ο πρώτος επικεφαλής επιθεωρητής της υπηρεσίας Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, το 1899 και ήταν επόπτης για μια σειρά από ανασκαφές στη Λούξορ, πριν μεταφέρθηκε το 1904 στην Επιθεώρηση της Κάτω Αιγύπτου.


Εργάστηκε από το 1907 για τον Λόρδο Carnarvon και είχε αναλάβει να επιβλέπει αιγυπτιακή ανασκαφές του, αλλά τέθηκε υπό πίεση για να κάνει μια σημαντική ανακάλυψη .


Τον Νοέμβριο του 1922, ο Κάρτερ έγραψε στο ημερολόγιό του: "Ανακαλύφθηκε τάφος κάτω από τον τάφο του Ράψη του VI και βρέθηκαν άθικτες σφραγίδες"


Λέγεται ότι αρχικά έκανε την "είσοδσο" στον τάφο με μια σμίλη που η γιαγιά του είχε δώσει για την 17η γενέθλια του.


Howard Carter
Όταν ρωτήθηκε από τον λόρδο Carnarvon: «Μπορείς να δεις τίποτα;", απάντησε ο αρχαιολόγος με τα πλέον διάσημα λόγια: "Ναι, υπέροχα πράγματα."("Yes, wonderful things.")


Ο Howard Carter  στη συνέχεια έγινε ο πρώτος άνθρωπος που μετά από 33 αιώνες έφερε στην επιφάνεια τον τάφο, και πέρασε χρόνια για να τεκμηριώθουν τα χιλιάδες αντικείμενα από τον τάφο.


Συνολικά 5.398 αντικείμενα βρέθηκαν, που πραγματικά καλύπτουν κάθε πτυχή της αρχαίας αιγυπτιακής ζωής, από τα όπλα και άρματα με μουσικά όργανα, ρούχα, καλλυντικά.


Πέθανε από λέμφωμα το 1939 στην ηλικία των 64, μόλις επτά χρόνια μετά το τέλος της ανασκαφής του, και προτού να μπορέσει να δημοσιεύσει τα ευρήματά του πλήρως.


Πηγή: CretaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια