Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικές ανασκαφές στα Αντικύθηρα

Η ανασκαφική ομάδα προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να επισκεφτούν τον χώρο κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για ν...


Η ανασκαφική ομάδα προσκαλεί τους κατοίκους
και τους επισκέπτες του νησιού να επισκεφτούν τον χώρο
κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για να ξεναγηθούν
στους χώρους και να παρακολουθήσουν την πρόοδό τους.

Από την 4η έως την 19η Αυγούστου 2012 στα Αντικύθηρα θα διενεργείται αρχαιολογική ανασκαφή στη θέση «Κάστρο», στην οποία διατηρείται μια ολόκληρη αρχαία τειχισμένη πόλη, που «έζησε» από τα τέλη του 4ου αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. π.Χ. Τα τείχη σώζονται σε όλο τους το μήκος και σε ορισμένα σημεία έως και σε ύψος 9 μέτρων. 


Το νησί, όπως γνωρίζουμε από επιγραφικές μαρτυρίες, συμμετείχε σε πειρατικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής Εποχής και καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εκστρατείας που κατέπνιξε την «Κρητική Επανάσταση» το 69 - 67 π.Χ. με το πρόσχημα της «εκστρατείας κατά της πειρατείας»!


Η ανασκαφική ομάδα προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να επισκεφτούν τον χώρο κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για να ξεναγηθούν στους χώρους και να παρακολουθήσουν την πρόοδό τους.


Κάθε εργάσιμη μέρα οι επισκέπτες στην ανασκαφή θα είναι ευπρόσδεκτοι από 07.30 έως 11.30 π.μ. Ειδικά τις Πέμπτες (9/8 και 16/8) λόγω της άφιξης του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" από την Κρήτη η ανασκαφική ημέρα θα παρατείνεται έως τις 12.30 μ. αλλά μετά από συνεννόηση τηλεφωνική, η οποία μπορεί να γίνει στο τηλ.: 6979587598.


Η συμμετοχή εθελοντών στην εργασία μας είναι επίσης ευπρόσδεκτη.


Το βράδυ της Παρασκευής 17 Αυγούστου ο αρχαιολόγος Άρης Τσαραβόπουλος θα παρουσιάσει, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, τα αποτελέσματα των ανασκαφών που διενεργούνται στο νησί τα τελευταία 12 χρόνια. Η παρουσίαση θα γίνει στη μνήμη των Παναγιώτη και Μύρωνα Πατεράκη.


Όπως πάντα, όλες οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.




Πηγή: CretaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια