Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προστατευτικές μπάρες για το Κολοσσαίο

Προστατευτικές μπάρες που θα περιφράξουν το Κολοσσαίο, έτσι ώστε οι τουρίστες να μην διέρχονται πολύ κοντά από τους εξωτερικούς τοίχους ...


Προστατευτικές μπάρες που θα περιφράξουν το Κολοσσαίο, έτσι ώστε οι τουρίστες να μην διέρχονται πολύ κοντά από τους εξωτερικούς τοίχους του αρχαίου μνημείου και να προστατεύονται από πιθανή πτώση θραυσμάτων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι την περασμένη Τρίτη.


Αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι οι προστατευτικές μπάρες θα κατασκευαστούν από στήλες χυτοσίδηρου και θα τοποθετηθούν στο επίπεδο του δρόμου, σε απόσταση που θα κυμαίνεται από 5 έως 16 μέτρα περίπου από τα τείχη του αρχαίου μνημείου.

Τα τελευταία χρόνια,  κομμάτια κονιάματος και θραυσμάτων του μνημείου έχουν πέσει στο έδαφος, ιδιαίτερα μετά από καταιγίδες.

Τον περασμένο Ιούλιο, ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι το Κολοσσαίο έχει χαμηλώσει κατά 40 εκατοστά περίπου στη νότια πλευρά του από ό, τι στα βόρεια, γεγονός που υποδήλωνε ότι βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν τότε ότι δεν υπάρχει απειλή για τη σταθερότητα του μνημείου, διάσημο για τη φιλοξενία των αιματηρών μαχών των μονομάχων στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Ρώμης, το Κολοσσαίο πρόκειται να υποβληθεί στην πρώτη ολοκληρωμένη αποκατάσταση του μετά από 73 χρόνια.

Το έργο, αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και θα ολοκληρωθεί το 2015.

Το έργο, το οποίο καθυστέρησε κατά τρία έτη από γραφειοκρατικά προβλήματα, θα περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του συνόλου του κτιρίου, γνωστού κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους ως το Αμφιθέατρο των Φλαβίων.

Το έργο αποκατάστασης θα διεξάγεται σε φάσεις, έτσι ώστε το Κολοσσαίο, το οποίο δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο, να παραμείνει ανοικτό. Μόνο ένα μέρος του θα καλύπτεται από σκαλωσιές σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή αποκατάστασής του.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια