Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γλυπτό της θεάς Άρτεμης ανακαλύφθηκε στη ΝΔ Τουρκία

Μαρμάρινο γλυπτό κεφάλι της θεάς Άρτεμης του 4ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στην αρχαία πόλη της Αλαβάνδας Μαρμάρινο γλυπτό κεφάλι της θ...

Μαρμάρινο γλυπτό κεφάλι
της θεάς Άρτεμης του 4ου αιώνα π.Χ.
ανακαλύφθηκε στην
αρχαία πόλη της Αλαβάνδας

Μαρμάρινο γλυπτό κεφάλι της θεάς Άρτεμης του 4ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στην αρχαία πόλη της Αλαβάνδας στην σημερινή Τουρκία, με τις αρχαιολογικές ανασκαφές να φθάνουν στο τέλος τους.

Στις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, αποκαλύφθηκαν επίσης οι πύλες της αρχαίας πόλης καθώς και τα τείχη της βυζαντινής περιόδου, σύμφωνα με τον Suat Ateşlier, επικεφαλή της ομάδας ανασκαφών, καθηγητή του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Aydın Adnan Menderes.

Τα τείχη και ο δρόμος αποκαλύφθηκαν κοντά στον ναό του Απόλλωνα, προσθέτει ο Ateşlier. 

«Στην ίδια περιοχή έχουμε ανακαλύψει επίσης ένα πολύτιμο γλυπτό κεφάλι. Η ποιότητα του γλυπτού είναι πολύ καλή και είναι σε άριστη κατάσταση. Πρόκειται για το γλυπτό μιας θεάς». Προσθέτει ότι οι ειδικοί πίστευαν ότι το γλυπτό απεικονίζει την θεά Άρτεμη, αδελφή του θεού Απόλλωνα.

Ο Ateşlier δήλωσε ότι οι ανασκαφές ξεκίνησαν τον Ιούλιο και αυτή την περίοδο πολλά νέα αντικείμενα έχουν αποκαλυφθεί στην περιοχή. Η ανασκαφική ομάδα τελείωσε τις εργασίες της στις 20 Δεκεμβρίου.

Φέτος, επίσης, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική ανάλυση στην περιοχή του ναού και βρέθηκε και νέος ναός, σύμφωνα με τον Ateşlier.

Η τοποθεσία του νέου ναού έχει πλέον καθοριστεί, και το επόμενο έτος οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν σε αυτόν τον τομέα, προσθέτει.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στην περιοχή Çine, στην επαρχία του Αϊδινίου στην σημερινή Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια