Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γιγαντιαίο άγαλμα ζώου ανακαλύφθηκε στην Κίνα

Το άγαλμα θα μπορούσε να απεικονίζει ένα panda, καθώς η ανασκαφή είναι σε μία από τις τρεις κινεζικές περιοχές όπου τα ζώα περιπλανιόταν ...

Το άγαλμα θα μπορούσε
να απεικονίζει ένα panda,
καθώς η ανασκαφή είναι σε μία
από τις τρεις κινεζικές περιοχές
όπου τα ζώα περιπλανιόταν ελεύθερα

Γιγαντιαίο πέτρινο ζώο ανακαλύφθηκε σε ανασκαφή στο Chengdu της νοτιοδυτικής Κίνας, μπερδεύοντας τους αρχαιολόγους ως προς το τι μπορεί να είναι.

Το μυστηριώδες πέτρινο κτήνος ξεθάφτηκε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan και εκτιμάται ότι είναι 2.000 ετών.

Το πέτρινο ζώο ζυγίζει περίπου 8,5 τόνους και έχει διαστάσεις 3,05 μ. μήκος, 0,92 μ. πλάτος και 1,52 μ. ύψος.

Το ζώο που απεικονίζεται δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά είναι πιθανό ότι πρόκειται για ένα γιγάντιο panda, καθώς η Sichuan είναι μια από τις μόλις τρεις επαρχίες στην Κίνα, στην οποία μπορούσε κανείς να βρει τα ζώα αυτά ενσωματωμένα στο φυσικό περιβάλλον.

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην περιοχή έφεραν στο φως επίσης ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πέτρινο θηρίο μπορεί να αποτελούσε αρχιτεκτονικό μέρος ενός ναού κατά τις πρώτες ημέρες του Chengdu.

Το Chengdu είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας, δεδομένου ότι την χρονική περίοδο κατασκευής του αγάλματος θα ήταν η μόνη πόλη στην Κίνα που παρέμεινε στην ίδια θέση με το ίδιο όνομα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πόλη υπήρξε ο πυρήνας της επαρχίας για τουλάχιστον 4.000 χρόνια και λειτούργησε τόσο ως θρησκευτικό κέντρο όσο και ως εμπορικό για τους ανθρώπους της περιοχής από τα αρχαία χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια