Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαίο κινεζικό χάλκινο βέλος ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία

Ομάδα Ιαπώνων αρχαιολόγων βρήκε χάλκινο βέλος που χρονολογείται από την εμπόλεμη περίοδο των κρατών της αρχαίας κινεζικής ιστορίας (475...


Ομάδα Ιαπώνων αρχαιολόγων βρήκε χάλκινο βέλος που χρονολογείται από την εμπόλεμη περίοδο των κρατών της αρχαίας κινεζικής ιστορίας (475 π.Χ. έως 221 π.Χ.) στην πόλη Okayama, στην δυτική Ιαπωνία. Το αντικείμενο εκτιμάται ότι είναι το πρώτο του είδους του που ανακαλύπτεται ποτέ στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την αναφορά των αρχαιολόγων.

Το κινεζικό βέλος που ονομάζεται «διπλό-φτερωτό χάλκινο βέλος» ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους στα ερείπια Minamigata, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης Okayama.

Η έκθεση αναφέρει ότι η ομάδα έχει αποκαλύψει μια έκταση περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων στα ερείπια από τον Απρίλιο του 2012 και πρόσφατα βρήκε το τεχνούργημα στο χαντάκι μαζί με άλλα θραύσματα αγγείων και κομμάτια πήλινων σκευών, τα οποία χρονολογούνται από τη Μέση περίοδο Yayoi (περίπου 300 π.Χ. έως 100 π.Χ.), προσθέτοντας ότι το παράξενο αυτό βέλος είναι διαστάσεων 3,7 εκατοστά μήκος, 1,4 εκατοστά πλάτος και πάχους περίπου 2 χιλιοστών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα χάλκινο βέλος αυτού του τύπου, κατασκευασμένο στην αρχαία Κίνα, ανακαλύπτεται σε αρχαία υπολείμματα στην Ιαπωνία.

Ο Minoru Norioka, Διευθυντής Αρχαιοτήτων για την πόλη, δήλωσε ότι, δεδομένου ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε ότι το διπλό-φτερωτό χάλκινο βέλος αντιπροσωπεύει το μοναδικό κατασκευαστικό ύφος της αρχαίας Κίνας, τότε μπορούμε να πούμε ότι το αντικείμενο εισήχθη από μια ισχυρή κοινωνική ομάδα προερχόμενη από την ηπειρωτική χώρα στη δυτική Ιαπωνία.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει σημαντική χρονική διαφορά χρόνου μεταξύ της αρχικής παραγωγής του βέλους στην Κίνα και της πραγματικής του χρήσης στην Ιαπωνία, το λεπτό χάλκινο βέλος πρέπει να είχε χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος τελετουργικού αντικειμένου ή ταφικού αντικειμένου και όχι ως όπλο», είπε ο διευθυντής.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία που να περιγράφουν την αρχαία σχέση και επικοινωνία μεταξύ της Ιαπωνίας και της Κίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια