Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σωτήρης Δάκαρης, Ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου

Από τις 13 Μαρτίου 2013, η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα φιλοξενεί στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενί...


Από τις 13 Μαρτίου 2013, η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα φιλοξενεί στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας την περιοδική έκθεση «Σωτήρης Δάκαρης. Ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου. Μνήμες από τη Θεσπρωτία». 

Η έκθεση φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές και στιγμιότυπα από το έργο του, αρχειακού υλικού από τη σταδιοδρομία του στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, τη θητεία του ως πανεπιστημιακού δασκάλου και τη συνεργασία του με το «Αθηναϊκό Κέντρο Οικιστικής», καθώς και επιλεγμένων αρχαιολογικών ευρημάτων από την εποχή των πρώτων περιπλανήσεων στη Θεσπρωτία αποτελεί μία μικρή αναδρομή στη ζωή ενός ανθρώπου, που με την πολύπλευρη δράση του άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην τοπογραφία της αρχαίας Ηπείρου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα αρχαιολογική έρευνα στη Θεσπρωτία.

Η έκθεση αποτελεί μεταφορά και προσαρμογή της έκθεσης «Σωτήρης Δάκαρης. Ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου» που διοργανώθηκε από την ΙΒ΄ Ε.Π.Κ.Α. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων με την ευγενική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, της ΙΚΕΑ και των Ν. Πρόκος & ΣΙΑ Ο.Ε. Μέρος του αρχειακού υλικού που πλαισιώνει την έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας παραχωρήθηκε στη ΛΒ΄ Ε.Π.Κ.Α. από το αρχείο Κωνσταντίνου Α. Δοξιάδη, από το αρχείο της οικογένειας Δάκαρη και εκείνο των συνεργατών του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Α. Βλαχοπούλου-Οικονόμου, Κ. Γραβάνη, Χρ. Τζουβάρα-Σούλη).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. 

Διάρκεια έκθεσης: 13 Μαρτίου έως 12 Μαΐου 2013

Προσωρινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας 
Τρίτη έως Σάββατο: 8.00-15.00 / Κυριακή, Δευτέρα: κλειστό
Πληροφορίες: 26650 28539, 21417, 24733 
e-mail: lbepka@culture.gr


Πηγή: Παρουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια