Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανοιξιάτικο "ταξίδι" στον κόσμο των απολιθωμάτων

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να το...


Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να το επισκεφθούν ένα κυριακάτικο πρωινό της άνοιξης και να περιηγηθούν στον μαγευτικό κόσμο των απολιθωμάτων, σε μία προσπάθεια να γυρίσουν αρκετά εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν. 



Το "ταξίδι" περιλαμβάνει επιστημονικές ενημερώσεις για τα εκθέματα, ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, καθώς και μία αξέχαστη ανασκαφική εμπειρία για τους μικρούς παλαιοντολόγους. 

Το Μουσείο, όπως ανακοίνωσε, θα είναι ανοιχτό για το κοινό εκτάκτως και τις Κυριακές (10.00-13.00), από τις 31/3/2013 έως και τις 26/5/2013 (εξαιρείται η Κυριακή του Πάσχα 5/5), ενώ, συνεχίζεται η τακτική καθημερινή του λειτουργία, 09.00-14.00, με γενική είσοδο 2 ευρώ. 

Αναλυτικότερα το κυριακάτικο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει: 

-Α' Παιδικό (7-15 ετών) "Ο μικρός ανασκαφέας": Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου τη δική τους "παλαιοντολογική ανασκαφή", με την υποστήριξη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού, που το ίδιο πραγματοποιεί παλαιοντολογικές ανασκαφές σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

-Β' Παιδικό (7-15 ετών) "Συντηρώντας έναν θησαυρό-Επίδειξη μεθόδων συντήρησης ασπόνδυλων, σπονδυλόζωων": Οι νεαροί επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά τις κυριότερες μεθόδους συντήρησης, θα δουν πώς ξεπροβάλλει σιγά-σιγά ένα απολίθωμα μέσα από το ίζημα και πώς ο συντηρητής κατασκευάζει ένα εκμαγείο που θα χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία ή σε ένα άλλο μουσείο. 

Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7274 086 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-14.00).
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα http://paleo-museum.uoa.gr/paleontology

Η είσοδος των αυτοκινήτων γίνεται από τη κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης επί της οδού Ούλοφ Πάλμε. Για τους επισκέπτες που θα πάνε με ΙΧ, υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης έξω από την είσοδο του Μουσείου, ενώ, όσοι πάνε με συγκοινωνία, θα περπατήσουν περίπου οκτώ λεπτά από το τέρμα Καισαριανής ή το τέρμα Ζωγράφου μέχρι το Μουσείο.



Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια